sandramedk

Cabel car, Shopping och en vidrig taxichaufför

Kategori: USA

Hallå där, 

Tog en sovmorgon idag vilket vi verkligen förtjänade, tyvärr var jag inte van vid att sova så många timmar så jag har varit trött och hängig hela dagen. Vi började med frukost på ett supersött frukostställe som hade många stammisar och en ägare som kallade allaa "darling", "sweetie" och vid namn. Jag kunde till och med byta ut stripsen som kom som tillbehör till tonfiskmackan (?) mot frukt, +++++




Efter frukost skulle återigen vara lite turistiga och åka en berömd "Cabel car" och jävlar va den körde upp och ner för San Franciscos backar. Den var jättefin och fint sliten med chaufförer som drog i snören så det lät "pling pling" för att människor på gatorna skulle flytta på sig. Tyvärr fick vi en ganska dålig plats, därför kassa kort. 





Chauffören 



I nedförsbackarna var det bäst att hålla i sig, här med  nylackade naglar

Vi hoppade av vid Union Squere där vi hittade tonvis med shopping, bland annat ett svinstort shoppingmal med vet faktiskt inte hur många våningar, räknade inte. Här inne fanns ALLT. Fick iallafall med mig ett par converse, en svart klänning och lite smått och gott hem. Problemet nu (för oss alla) är hur vi ska få med oss alla grejer vidare till Kanada, Lisa har till exempel idag köpt tre par skor, haha, heja! 

Vad jag dessutom var med om idag och flera gånger tidigare under USA vistelsen är att människor kommenterar min längd. Först och främst var det en dam i kassan som påpekade längden och visade med handen en halvmeter över sitt eget huvud, hon tyckte att hon var jätterolig och skrattade tillsammans med sin kollega. Sen stod jag också inne i en affär och väntade på de andra som prövade kläder, då kommer det två kineser och tjejen tittar upp och får stora ögon och verkligen PEKAR och knackar killen på axeln som också tittar upp och gör en big deal av det hela. Snälla folk, vi är i USA, längd här är inte jätteovanlgt. Störigt att inte folk kan bete sig. 



Nordstrom 

Efter en sväng ner till Fischermans Wharf igen för att kolla läget och äta en kopp Ben & Jerrys glass skulle vi ta oss hem med alla våra kassar och bestämde oss snabbt för att ta en taxi. Vi vinkade in en längs vägkanten och började att åka hemåt. När han stannade framför vårt hotell och taxametern stod på 7.80 så gick vi ut och Maria betalade. Men Maria satt kvar i taxin och vi väntade utanför, vi såg också att de började diskutera där inne, därför öppnade vi dörren och undrade vad som var problemet? Taxichauffören menade på att vi skulle dricksa hur mycket som helst, diskussionen fortsatte och tillslut steg Maria ut och taxichauffören skriker "- Get out of my car you motherfuckers!". Trevlig kille. 

Nu packar vi ihop här, kan det bli en Yatzy? Kortspel? En film? Haha vilka kärringar vi är .. 

Ta hand om er ! 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: