sandramedk

Äntligen har jag fått paket

Kategori: Kanada

Älskade mamma och pappa

Jag blev så otroligt glad för paketet ni skickade, det var perfekt och kom också vid en perfekt tidpunkt. Det innehöll så många bra saker som jag inte själv skulle kunna komma på att önska mig, men som jag nu inte kan förstå hur jag skulle kunna klara mig utan. 

Kaviaren och knäckemackan kommer sitta fint i morgonbitti, babybellosten och kexen ska jag äta till vinet. Den vita Marabou-chokladen ska jag äta på vår unnardag på lördag och Årechoklad (?!) herrejösses vilken lyx! Tycker också väldigt mycket om den totalmosade dammsugaren! MINA FAVORITGODISAR OCKSÅ, jag kommer troligtvis dö godhetsdöden. Hello Kitty askar med torkad frukt och russin, perfekt. Har bara en fråga till er, vill ni se er dotter fet?






Dessutom blev jag väldigt glad över kortet på dig kära mamma, du är väldigt vacker. Det sitter nu uppnålat på min vägg tillsammans med teckningar från Elsa & Klara, ett armband som Elsa gjort till mig och pepp-kortet från Isabelle - det finaste jag har här borta. Brevet du skrev mamma var också väldigt fint, då blev jag lite snyftig och Sara undrar "- Grinar du?" (bara lite). 
 

Sen har vi ju också pappas lilla skämt. Vad man bör tillägga här (för er andra som kanske också läser detta) är att pappa är världsbäst på att berätta ordvitsar och små gåtor som är så tråkiga att varken jag eller mamma skrattar, kanske bara ger ifrån oss ett litet leende för att han ändå har gjort ett helt okej försök. Efter det anklagar han oss för att inte ha fattat, men det VAR i 99% av fallen inte roligt. Tyvärr pappa, denna gång lyckades du inte heller, men jag älskar försöket och ansträngningen och jag fnissade faktiskt lite men bara för att jag kan föreställa mig ditt ansiktsuttryck precis just nu. 



Tack för all oändlighet, jag blir alldeles varm i kroppen när jag tänker på att ni finns där hemma och väntar på mig. För att jag ska kunna klara av att studera en termin 8000 mil hemifrån så behövs det människor där hemma som ibland får mig att komma upp ur sängen på morgonen och ta mig själv i kragen. Vilken ofantlig tur jag har, för jag har ju jättemånga !

Älskar min familj över allt annat, 

Mamma Karin
Pappa Kent
Storebror Erik
Svägerska Agneta
Brorsdöttrarna Elsa & Klara 

Snart ses vi igen ! <3

Söndag vecka 38

Kategori: Kanada

Hallå där, 
 
Söndagen startades upp på, skulle vilja säga bästa sätt men tyvärr nej, det blev plugg i ett par timmar. Vid 12 snåret blev det brunch, KÖTTBULLAR I BRUNSÅS, åt mängder. Sen var det dags för mig och Sara att ta tag i städningen, så svinigt skitigt var det här innan och nu ser det ut som vi har kommit till himmelen.


Började rätt tungt med pluggandet, forkforce? workforce? 

Vår ultramoderna dammsugare, kändes som att gå runt med ett element på ryggen

Sen begav tre utav oss iväg till hockey, den fjärde tyckte att hon behövde plugga. Det blev även denna gång en vinst till UNB, hurra hurra! Jag och Maria unnade oss en Nachotallrik att dela på utan att vi gjort något för att förtjäna den, men svinigt god var den, speciellt med pepsi till. 

De mötte UQTR (Université du Québec à Trois-Riviéres), Qubec är en fransktalande stad och 
därför fick allt upprepas två gånger, först på engelska och sen på franska. Måttligt störigt. 
 
När vi i pausen skulle gå och köpa mat så blev vi stoppade pga av en broöppning, 
Ismaskinen ville in och ut ..
 

Lisa mumsade på goda Skittles istället 
 
 
Efter hockeyn blev det återigen dags för lite plugg (har ju första tentan nästa onsdag om jag inte ha nämnt det?) och sedan blev det Spagetti och Köttfärssås till middag, hurra igen - vilken söndagsfest. Vid åtta tyckte Sara och Maria att det var en bra idé att gå och träna, jag hängde på, Lisa stannade hemma för hon hade lite packning att stå i den lilla korven som ska träffa familjen nu hela veckan. Det blev till att springa 5 km och lite styrka på det, sen var det bara att gå hem, lägga sig raklång på sängen och STENSOMNADE. Det var den söndagen det. 

En liten tillbakablick

Kategori: Kanada

Hallå där, 

Uppdatering från de senaste dagarna kommer här som ett paket på posten: 

Torsdag; 
Med mitt minne som en guldfisk så minns jag bara vad vi gjorde på kvällen, vi var nämnligen på HOCKEY! Svinigt kallt men med bra stämning och en vinst för UNB. Imorgon är det dags igen, fast iklädda pälsmössa och yllebyxor. Dessutom ett grattis till farfar som firar födelsedag !
 



Även fast minerna inte var så muntra just i detta ögonblick så var alla på ett strålande humör
 
Fredag
 
Vi startade dagen med en frukost som vanligt, efter detta tog jag och Sara oss en promenad bort till Regent Mall. Kollade lite affärer, köpte mig ett vitt Essie nagellack, mycket nöjd. Kom tillbaka till huset lagom till klockan tolv då vi hade bestämt Skypedejt med bästa Bella ! Så himla mysigt att prata med henne och se hur snygg hon var i nya hårfärgen ! Sen var det käk och efter det blev det faktiskt ett par timmar plugg. Framåt kvällen kände vi att det kliade i fötterna som ville iväg och dansa dansa dansa, kände också av en viss törst efter vin. Började kvällen som vanligt i rum 610, vidare till Loungen, vidare till Social Club och avslutade kvällen på iRock. När vi kom tillbaka till huset han vi till och med en form av efterfest som innehöll cyklop, hett vatten och kakor (ska leta efter bilder, vet att det finns bevis). Fruktansvärt rolig kväll ! HÄR kan ni kolla in våra förberedelser
 

Lördag

Ohboj ohboj ohboj .. vaknade upp och kände direkt att detta kommer bli en hård dag. Med järnhjälmen på så tog jag mig ändå relativt snabbt upp på fötter för att jag hade även idag bestämt en Skypedejt, med Johanna ! Fina Johanna, som varit duktig och förstått sig på Skype, riktigt imponerad, haha. Efter detta kan man väl säga att dagen har dalat i en nedåtgående kurva.. Jag kan ärligt säga att det ENDA vi har gjort idag är att sova, äta frukost, sova, äta mat, sova och chilla och sova. MEN en prestation har jag ändå utfört, jag har använt Lisa som testdocka och lärt mig att göra fiskbensflätor, hurra ! Vilken jäkla dag, haha helt ovärd. Till och med mamma tyckte att jag såg lite vissen ut, "- Vi kanske ska prata mer en annan dag?" (Ja, tack). 
 
Vi roade oss med att ta kort på varandra upp och ner - ja, vi var lite smått uttråkade 
 
Har haft jättevärda konverationer med Lisa över Viber
 
Det kanske är bäst att skriva bildtext och berätta att detta är Sara
 


Imorgon är det söndag, vi har planerat in plugg, storstädning, hockey och på kvällen träning. Sedan tar vi tag i ännu en skolvecka, herregud vad helgen går fort ! 

PUSS & KRAM 

Tre detaljer och godaste kaffet

Kategori: Kanada


Lisa gillar endast kanterna på gurkskivorna  



Maria hade dagen till ära på sig finaste örhängena, 
kleptoman-Sandra tar snart vid



Sara var inte så förtjust i regnet idag, inte heller i sitt paraflax 



När de övriga tre gick och tränade köpte jag mig favoritkaffet
och hade en skypedejt med Linda och sedan med M&P, nu inväntar jag 
Kajsa och Jennie, livstecken tack?!

Stackars katt

Kategori: Kanada

Hallå där på kvällskvisten, 
 
Nu har jag och Sara totalt gapskrattat till ett kattklipp, mina tåtar började till och med rinna.. Skriv gärna en kommentar när ni tittat på klippet och säga att ni också skrattade (så vi inte känner oss dumma). Tyckte ni att det var tråkigt så kan ni dra. 

Det roliga hittar ni vid 0.17 & 0.33 min. 

Kurser bestämda och klara

Kategori: Kanada

Hallå där, 
 
Tänkte bara berätta att sedan i torsdags så har vi äntligen bestämt oss och kommit in på de kurser vi vill läsa, ska därför skriva ner dem här så att ni kan se vad vi gör om dagarna: 

Måndag: Business Ethics 13:00-14:20 

Tisdag: Human Resources 10:00-11:20 & Engelska som andraspråk 18:30-21:20

Onsdag: Business Ethics 13:00-14:20 & Organizational behaviour 19:00-21:50

Torsdag: Human Resources 10:00-11:20 

Fredag-Söndag: HELG!

Utflykt till "Fundy Trail"

Kategori: Kanada

Hallå där, 

Denna morgon var tre trötta svenska tjejer påväg ner till sub (Student Union Buildning) för att följa med på en dagsutflykt till Fundy Trail - Ett naturområde som ska vara vackert utav bara helvete. Börjar med att kliva på en buss med säten gjorda för korta människor och vinkeln på ryggstödet kan inte ens ha varit 90 grader. 


Jätteskönt, speciellt för Maria som satt framför och fick ha mina knän i ryggen hela resan. 




Människan som håller i detta spektakel kliver på bussen och vilken röstkapacitet! Hon fullkomligt skrek, "GOOD MORNING EVERYONE ARE YOU EXCITED?!" (inte nu längre tänkte jag). Denna käcka varelse kom också på att vi under resan, var femte minut skulle byta platser och träffa en ny person, då skulle vi ju känna alla när vi kom fram, fantastiskt jävla bra idé tyckte hon. Tackar gudarna för att inte busschauffören var så jättesugen på att ha alla runt springandes i bussen, så vi slapp. Dock skulle vi lära känna dem omkring oss, jag och Sara har härmed fått en ny kompis som heter Cake, ja precis som Choclate cake.

Väl framme vid Fundy såg vi vattenfall, stora berg, mycket vatten, ekorrar och lite smått och gott. Tydligen var det ett väldigt val-rikt vatten men inte såg vi en enda, lite besviken faktiskt.  


Kartan över området



Denna bergklump skulle inom sex timmar stå helt torrlagd pga av tidvattnet, riktigt häftigt, 
som tidgare nämnt, dessa platser går verkligen inte att fånga på bild. 



Sen var det dags för lunch, Maria ser måttligt sugen ut 



Ett litet gömt paradis


Vattenfall 


En hängbro som vi strax därefter gick över 


Man fick max vistas tio personer på bron samtidigt, kändes tryggt (!)  





Maria testade vattnet, hon hälsar att det inte var direkt badtemperatur

Vi har idag också haft vår första riktigt höstdag, jackan fick vara på nästan hela dagen och den kalla vinden hälsar jag inte direkt välkommen. Kikade på YR.no förut och den närmsta veckan från och med på tisdag ska inte innehålla någon som helst sol, endast moln och regn. Hurra! (verkligen) 

Vi var tillbaka vid skolan vid halv fem och har efter det ätit mat och läst lite Business Ethics. Nu har jag gett upp som ni kanske förstår och ska HÖR OCH HÄPNA nu titta på Bieber the movie, jag måste vara sjuk. Kanske är jag en true Belieber? 

Nu känns allt betydligt bättre

Kategori: Kanada

Hallå där, 

Idag har det visserligen i sig varit en pest och pina dag för började med att gå upp vid sju (fruktansvärt tidigt nu när jag har bytt tidsrytm) och gick på föreläsning vid halv nio. Kursen heter "Management Marketing" och ska eventuellt bli den kurs vi byter bort bajskursen mot. Efter detta var det "Human Recourses" - Verkar vara en riktigt intressant kurs. Sen var det dags för lunch för att sedan klockan 4 gå på nästa föreläsning. Vi hittade salen vi skulle till, gick in och satte oss och vi märkte att våra klasskamrater var väldigt få och gamla. När föreläsningen börjar så sätter föreläsaren på sin dator och powerpointen visar någon HELT annan kurs än den vi skulle på. Föreläsaren frågar: "- Alla som är har kommit rätt?" (Han anade nog något) Vi reste på oss, alla fnissade och vi lämnade salen. Det visade sig att vi hade tagit fel dag på schemat, kursen går på torsdag. Heja! 

Sen var det dags för mat igen, känns inte som vi gör annat är äter, men efter detta skulle vi kolla in engelskakursen som går mellan 18.30-21.20 (puh!). Först kändes det som vi kom in till ett dagis, alla lärarna gick runt, pratade högt och skämtade och skrattade med alla elever (läs: asiater). Vi blev uppdelade i grupper, jag fick prata med en kille om vår favoritmusik, han kände inte till Coldplay eller Kanye West men däremot Eminem. Sen var det pang på rödbetan dags för ett litet engelskaprov, jajemen, inget skämt här inte. Förutom att det var typ 4 år sedan man skrev nåt på engelska så var klockan sen och jag trött. Vi ska få tillbaka testen nästa vecka, ska faktiskt bli riktigt spännande att se hur det gick, troligtvis inte så bra hehe. Sen var det muntliga samtal igen, hamnade med två kineser som jag tyvärr inte minns namnet på. När vi skulle diskutera ämnen som "beskriv en person du känner" eller "katt vs. hund" så ville de mest veta saker om Sverige, frågorna kom som skjutna ur en kanon.

Efter detta gick hurtbulle 1 och 2 (Lisa & Maria) och tränade klockan halv tio. No no amigo, blir inget med det. Jag ska hem och blögga och sen söva på kudden. 

Summa sumarum: Efter en dag med många föreläsningar så känns allt idag mycket bättre, vi börjar få ordning på kurserna och imorgon behöver vi inte gå upp förrens halv 8 !

Puss & Kram och saknar er! 

PS: Otroligt skönt att höra din röst och prata med dig Linda, extra vagn med puss och kram till dig !


Den sämsta dagen hittils

Kategori: Kanada

Idag blir det inte ens ett "hallå där", det bli ingenting alls. Jag tänkte bara gå in och lite snabbt skriva att för tillfället är humöret växlande mellan deppigt/hysterisk skrattattack med Sara för att livet just idag är jävligt pissigt. Jag har varit med om den värsta lektionen i hela mitt 22 åriga liv. Jag blev tvingad två gånger (en gång längst fram i klassrummet) att ställa mig upp och helt spontant först berätta om mig själv och sedan fick jag dra en lapp ut en keps, på lappen stod det "memories". Jag skulle prata i en minut om memories. På engelska. Oförberedd. 

För det första trodde jag att jag skulle prata om "memory" alltså minne, hur man minns. Inte ETT minne som till exempel första gången man kunde cykla etc. Jag har en stor fet minneslucka här (pga av stress och panikångest) men minns att jag någonstans där emellan pratade om att guldfiskar har väldigt dåligt minne och gamla människor (?) .. Sen berättade Sara precis att jag hade introducerat detta med "Hey everybody, hello everybody" ?!?!?!? Sara fick däremot prata om klassisk 50, 60- och 70 tals musik, lyckos henne alltså. Det finns ju så mycket att prata om där menar jag, hehe. 
 
Nu ikväll är det första gången som jag verkligen längtar hem. Men det är ingen fara mamma, jag har min kanadensiska familj (Sara, Maria och Lisa) här och vi tar hand om varandra. Som tur var så är vi alla eniga om att denna kurs kan hoppa ner i ett hål och dra en sten över sig. Imorgon ska vi gå på klasser från halv 9 till 7 på eftermiddagen för att hitta en ersättare till detta sattyg. Det känns förhoppningsvis bättre imorgon. 

Saknar och älskar er !

Torsdag, lördag och söndag i bilder

Kategori: Kanada

Torsdag
 



Lördag










Söndag





En lugn fredagskväll

Kategori: Kanada

Hallå där, 

Dagen har passerat förbi i ett lugnt och fridfullt tempo, ingen stress, inga tider att passa. Vi sov till lunch, åt någon slags hamburgare till frukost, strax efter det begav vi oss, genom en promenad, ner till Regent Mall. Jag hittade mig en ny kompis som får hänga runt min hals, hittade även ett jättefint ugglehalsband som jag nog får se till att införskaffa mig nästa gång, till min ugglesamling. Vi testade också lite olika glasögon, de fick oss tyvärr inte att se smartare ut ..



Mina rostfärgade Converse fick också följa med ut på en tur





Efter detta var det dags för middag hemma i Mc Leod huset, det serverades spagetti med tomatsås och köttbullar i, jag dog godhetsdöden, kändes nästan som man var hemma i Sverige igen även fast mammas naturligtvis är godare !

På kvällen gick vi för att kika på premiär fotbollsmatchen för UNB laget, tyvärr blåste det så in i helvete kallt att vi bara kollade första halvlek, därför kan jag inte ge er något slutresultat, inte för att ni kanske bryr er direkt mycket heller men. Vi knallade istället hem och Lisa och Maria kom hit, kollade på ”En gång i Phuket” och jag lyckades roffa åt mig lite kaffe nere i matsalen – godaste på hela dagen ! Hoppas bara jag kan sova nu?




Imorgon ska vi tydligen bli väckta vid halv åtta för att gå ut och knacka dörr i området för att samla in pengar till någon form av organisation som jag inte har en aning om vad det är för någon. Vi tänker låsa dörren, låtsas att sova och släntrar väl upp vid tio snåret som vanligt. Detta får verkligen inte bli till någon vana, Sara får mig att sova längre på morgonen, otroligt skönt men inte värt sen när skolan drar igång, då blir det andra bullar !

Imorgon ska vi istället gå och träna hade vi tänkt, om jag kommer upp ur sängen, träningsvärken från gårdagen är ganska saftig och jag vet ju att det bara kommer bli värre imorgon. På kvällen blir det säkert lite vin, tyskar och dans förhoppningsvis.

Hur har ni det där hemma, hörde att någon hade skrapat rutor häromdagen?

Saknar er, tusen kramar 

 

Den bästa kvällen hittils

Kategori: Kanada

Hallå där, 

Återigen har jag suttit och skrivit ett milslångt inlägg här i bloggen och POFF så försvinner det bara, raseriutbrottet är nära. Låt mig nu försöka komma tillbaka till samma känslotillstånd som jag var i för två minuter sedan, jag tänkte tillbaka på gårkvällen och hur riktigt jäkla bra den var !

Blev ingen skola för oss igår ändå, föreläningen var inställd så därför tog vi istället helg fram till måndag, helt okej, lyxlirare som vi är. Kvällen var ifrån början helt blank, det enda vi hade hört var att "The Celler" hade premiäröppning, det är puben här på campusområdet och den ska tydligen vara riktigt bra. 

Därför bestämde vi oss för att dra dit, det blev förförfest i rum 610, förfest hos Fabian och promenad ner till The Celler, vi stängde puben, promenad tillbaka, häng på första plan med knas, korttagning i hissen, avslutade kvällen med att koka nudlar på femte våningen. Riktigt jäkla bra kväll och dessutom vaknade jag upp idag och mådde prima, kan inte bli bättre. 

Låt oss nu kolla på några få kort från gårkvällen sen blir det ett avsnitt av Schulman Show, resten av dagen är helt blank, låt oss se vad som händer. 

Hur mår ni?



Ben & Lisa

Fabian & Jag

Lisa, Sara & Victor

Ett glatt gäng

Kvällen innan första skoldagen

Kategori: Kanada

Hallå där, 

Här satt jag precis och skrev ett långt inlägg om dagens aktiviteter, klockan är elva och borde egentligen gå och lägga mig och VIPS försvann allting av en outgrundlig anledning. Därför summerar jag allt som skrevs: 

  • Imorgon är det första skoldagen på UNB, nervösmage och troligtvis sömnlös natt att vänta
  • Lunchen idag blev korv med bröd, läsk och chips. Detta botade våra bakismagar och pepsin stillade vår huvudvärk en aning
  • Vi har besökt Walmart, har köpt Router så nu har vi WIFI på rummen vilket gör att jag återigen kan vara aktiv på Instagram (saknat) och ringa med Viber
  • Idag mina vänner är det en Kanadensisk högtidsdag nämnligen "Ost-pizza-dagen", vilket såklart innebar att det bjöds på pizza till lunch. 
  • Nu ikväll har vi ätit ostpopcorn och tittat på Monsters Inc i rum 610, imorgon börjar Boot Camp ht 2012, träningsväskan är redan packad (dock eventuellt utgång på kvällen, är ju lediga fre-sön)


Disneyfilm & Popcorn


Popcorn i fina röda plastmuggar


Lite häng på kvällskvisten
 
Sådär, där fick ni en snabbrepris nu ska jag lägga mig i sängen och försöka somna in till Filip & Fredriks podcast och hoppas att jag tar mig igenom morgondagen med iallafall någon form av självkänsla och heder kvar.

Godnatt allihops, saknar er !
 
 

Nu ska vi visa Kanadensarna hur man festar

Kategori: Kanada

Hallå där, 

Här rullar Orientation week vidare, som ni kanske har läst i mina medresenärersbloggar så ät nollningen verkligen lame. Men igår tog vi saken i våra egna händer och bestämde med tyskarna att nu fick det vara nog, nu är det fest. Innan detta hade vi någonslags välkomstcermoni men Mc Leod, vi skulle gå fram slå några gånger i en kobjällra (?), berätta lite om oss själva, skriva sitt namn på en Mc Leod-tröja och sedan få ett slags vänskapsband runt vår handled, ni hör ju hur detta låter?!



Efter detta fixade vi till oss en aning för att sedan gå ner till rum 610 (Lisa & Marias rum) för att starta någon form av förfest, tyvärr hade våra vinflaskor ingen skruvkork utan av vanlig kork som behövde korkskruv, fantastiskt nog så kom vår granne Ben till undsättning och räddade oss. Senare samlades en rätt stor del av huset i en "Lounge/Kök" (läs skabbigt rum) i huset och snicksnackade. Här ska också tilläggas att man endast får dricka alkohol i plastglas, man får inte ens ta med flaskan ner utan den får stå kvar på rummet och sen får man fylla på, vi får inte dricka i hiss, trapphus, korridorer etc. Här såg vi dock ett problem, hur ska vi ta oss ner till skabb rummet om vi inte får gå med plaskglaset genom korridoren och trapporna, ja jösses.. Vi bröt väl reglerna kan man väl säga eftersom att ner till skabbrummet kom vi allafall. 

Sen fortsatte kvällen ner till Downtown och ett ställe som kan ha hetat nåt med Nicki Zee (?), Ett jättebra ställe faktiskt enligt min smak och mening, dit blir det säkert flera gånger.


Maria behövde sig en ordentlig powernap för att komma igång



Frida, Linda & Sara



Nu är klockan tio i tolv här, ska väl försöka få liv i Sara, vi skippade uppenbarligen frukosten idag och går direkt på lunchen, det blir fint det!

Hoppas ni alla får en fin dag ! 


Så att ni alla kan nå mig

Kategori: Allmänt

Hallå där, 

När saknaden trycker på så har ni här flertalet sätt ni kan nå mig på här ute bland Kanadickerna (som bror kallade dem, vanligtvis kallas dem Kanadensare) ;-)

Adress
Sandra M. Karlsson
810 Montgomery St. Box 142
Fredericton, NB
E3B 5A3 
Kanada
 
Telefon
0015062592045
Mitt vanliga svenska nummer funkar inte fram till jul

Mejl
Använd [email protected] och INTE [email protected]
 
Flaskpost
Testa gärna men kommer troligtvis inte fram 
 
 

Orientation week

Kategori: Kanada

Hallå där och godmorgon, 

Har precis ätit våran första frukost här på skolan. Intaget blev: Äggröra, ett hårtkokt ägg, ett relativt mörkt bröd (jag och Maria letade runt lite) och lite frukt och MJÖLK, vad lycklig jag blev när den inte smakade skit. Helt okej, här ska vi nog kunna överleva i fyra månader. 

Igår var det första dagen på Orientation week, vi lekte först lekar ute i solen (riktigt stekigt väder faktiskt), lekar som Ninjja (?), kastade amerikanskfotboll, freesbee och liknande. Sen var det dags att göra några "Icebreakers", alla stod i en ring och en i mitten, den i mitten säger nåt i stil med "- Alla som har vita skor springer" då får de byta plats, den som inte får en plats måste berätta nåt om sig själv. Laddade hela leken på att få säga vad jag hade kommit på  men jag kom aldrig i mitten SKÖNT, men skulle sagt "- Hej jag heter Sandra och älskar köttbullar!".

Efter detta var det dags för oss att lära oss olika heja-ramsor, en utav dem gick såhär: 

M M M C L 
L L E O D
Mc Leod, Mc Leod
We're on the hill and that's the place we wanna be 

Efter detta mötte vi alla andra hus som de också hade lärt sig olika ramsor sen stod vi alla samlade utanför skolan och gjorde en form av "Battle" husena emellan, tyvärr vann vi inte. Detta avslutades med ordentliga fyrverkerier.

Sen var det dags för "Dance", vi hade planerat att dricka lite vin, visade sig senare att det inte var någon annan som hade tänkt, dessutom kom vi ner i våra McLeod-tröjor när alla andra hade klätt upp sig, Oops, men hallå? Tröjorna ska ju vara på hela nollningen, så hade vi iallafall i Karlstad ! :-)

Nu ska vi ut på något som heter "Scavanger Hunt", tror att det går ut på att de ska visa oss runt i huset och i stan, det kan väl vara bra att följa med på så Hej Hej, hörs snart igen !























 

Bilder från Alcatraz

Kategori: Allmänt

Hallå där, 
 
Klockan är nu cirkus elva och jag har varit vaken i flera timmar, väcktes utav skrik och rop, alla studenter som anländer till skolan idag blir firade med skrik,  musik, rop och svarar tillbaka genom massa tutande. Mysigt egentligen men tråkigt om vi bestämde sovmorgon och jag inte kan sova, hoppas inte Sara blir extremt störd. Tänkte därför använda den här tiden till att lägga upp lite bilder från Alatraz, så här kommer de: 



Båten vi åkte i ut till Alcatraz



Här har vi ön och Alcatraz



Vaktfyren



Det var någon som sa att ingenting kunde växa på Alcatraz men det var uppenbarligen inte sant 



En helt vanlig cell



Recreation yard, där fångarna spelade baseball eller liknande



Recreation yard



Recreation yard



Isoleringscellerna



I isoleringscellerna spenderade dessa typer mängder av timmar (ber om ursäkt för dålig bild, längst till vänster är 
Al Capone)
 


Här har vi Lisa



Denna stod inuti en cell som minne efter en Officier som miste livet vid ett rymningsförsök 






Dessa celler levde de relativt gott i, skulle kalla dem Gräddhyllan



Här träffade man sina när och kära 



De olika direktörerna




Det kunde iallafall inte klaga på utsikten



Nu har vi kommit till flykten från Alcatraz, då tre fångar lyckades rymma men efter
det vet ingen vart de har tagit vägen



Liknande låtsas-huvuden använde de för att lura vakterna att de fortfarande sov



Här ser man hålet som de hade lyckats att gräva, och väggen de gjorde av
papier maché för att dölja flyktvägen för vakterna



I detta hus levde vakterna tillsammans med sina familjer, barn och fruar tillbringade
också tid på Alcatraz dock som fria



Sara & Maria



Här skulle man segla eller vad säger du Linda? :-)

Roligt att få kommentarer

Kategori: Allmänt

Hallå igen, 

Ville bara smita in en sista gång för idag för att tacka för alla fina kommentarer som trillar in här titt som tätt, jätteroligt att se att det allt finns några som läser bloggen, KRAM till er alla !

Bilden motsvarar mitt känslorus när jag ser att jag fått en kommentar: 


Helvetes resan från SF till Kanada

Kategori: Allmänt

Hallå där, 
 
Efter att vi sista dagen i SF och USA besökte Alcatraz (som förövrigt var riktigt intressant men mer om detta i ett annat inlägg) så var det dags att bege sig mot grannlandet Kanada. Vi tog oss till flygplatsen i god tid en timme innan vi skulle lämna tillbaka hyrbilen och fyra timmar innan planet skulle gå. Inlämningen av bilen gick finemang, sen checkade vi in - inga problem förutom att det var lite konstigt, endast Lisa fick en biljett med en sittplats, vi andra "skulle få sittplatser när vi boardade" sa personalen. 

Vi käkar, spelar Othello och surfar runt på flygplatsens WIFI, ingen bråttska här. Vi skulle boarda vid nio men vi var där vid halv nio för att vara ute i extra god tid. Vi gick fram med våra boardningkort, peronalen kollade lite konstigt på oss och sa något till varandra som vi inte ritkigt hörde, sen sa det att de skulle ropa fram oss när det var dags att gå på flyget. Mycket riktigt, det gjorde de, SIST av alla och vart fick vi sitta? Jo, längst bak på "Crew":s sittplatser. Vilket betyder att det aldrig sitter där, kanske beror på att platserna var så jävla små, jag satt med knäna in i personen framför's säte HELA resan, stolsryggarna var upprätade i 90 grader och naturligtvis gick det inte att ändra. Till råga på detta fick inte vart handbagage plats inne i planet ?!? Därför fick vi ta ut datorn ( ha de framme hos oss vid våra fantastiskt-gott-om-plats platser) och sen tog de med de väskorna ner till stora bagageutrymmet. Sen tog det ett tag utan att något hände, sen ropar piloten ut i högtalarna att det var en passagerare som hade checkat in sin väska men inte kommit på planet så de var tvungna att ta ut massa väskor för att hitta den personens väska vilket gjorde att vi blev försenade 1 timma ..

Vi kände en rätt regäl stress när vi mellanlandade i Toronto och hade 50 minuter på oss att checka ut och in väskorna (helt korkat) så fort går vi genom passkontrollen men .. Vi var helt plötsligt bara tre. Vart är Maria? Jo, hon är kvar i passkontrollen och har blivit förvisad till en extra kö där hon ska få svara på fler frågor. Detta tar cirka 2 minuter för Maria men innan dess får hon stå i kö i en halvtmme, byebye flygplanet. 
 
Sen blir vi omplacerade till ett annat plan som ska gå 4,5 timma senare. Jätteroade slår vi oss ner vid ett gäng stolar och jag och Sara går och köper frukost medans Maria och Lisa skulle vakta väskorna. När vi kommer tillbaka är Lisa borta, då har oturen slått till henne på skarpen, hon hade tappat bort sin plånbok ! Dämpade och trötta halvsover vi, pratar knappt med varandra förutom ett Othello-parti fördriver vi tiden så gott det går. 

Sen går vi på flyget, den andra flygturen gick fint och vips var vi framme i vårt hemland och hemstad för de närmsta 4 månaderna. 

Nu är det fredagkväll och klockan är strax innan elva, ska precis gå ner och hämta våran tvätt som vi ÄNTLIGEN hade tillgång att tvätta, seriöst ETT (svinfula med hål i) par trosor kvar. Vi har precis duschat efter att vi har varit och kollat träningshallen och spelat tre matcher med badminton, kan ju bara meddela 3-0 till blonda laget!

Imorgon börjar Orientation week, typ Kanadensarnas inspark/nollning. Den håller på i en vecka och startar imorgon med någon form av aktivitet då vi ska lära oss massa ramsor och få utdelade klädnader att ha på oss, kan inte bli annat än bra !

Hoppas ni alla har det bra där hemma, igår var det första gången jag kände en liten uns av hemlängtan när helvetesresan var mitt igång, men nu känns det bättre och jag är pepp ! 

Saknar er !