sandramedk

Helvetes resan från SF till Kanada

Kategori: Allmänt

Hallå där, 
 
Efter att vi sista dagen i SF och USA besökte Alcatraz (som förövrigt var riktigt intressant men mer om detta i ett annat inlägg) så var det dags att bege sig mot grannlandet Kanada. Vi tog oss till flygplatsen i god tid en timme innan vi skulle lämna tillbaka hyrbilen och fyra timmar innan planet skulle gå. Inlämningen av bilen gick finemang, sen checkade vi in - inga problem förutom att det var lite konstigt, endast Lisa fick en biljett med en sittplats, vi andra "skulle få sittplatser när vi boardade" sa personalen. 

Vi käkar, spelar Othello och surfar runt på flygplatsens WIFI, ingen bråttska här. Vi skulle boarda vid nio men vi var där vid halv nio för att vara ute i extra god tid. Vi gick fram med våra boardningkort, peronalen kollade lite konstigt på oss och sa något till varandra som vi inte ritkigt hörde, sen sa det att de skulle ropa fram oss när det var dags att gå på flyget. Mycket riktigt, det gjorde de, SIST av alla och vart fick vi sitta? Jo, längst bak på "Crew":s sittplatser. Vilket betyder att det aldrig sitter där, kanske beror på att platserna var så jävla små, jag satt med knäna in i personen framför's säte HELA resan, stolsryggarna var upprätade i 90 grader och naturligtvis gick det inte att ändra. Till råga på detta fick inte vart handbagage plats inne i planet ?!? Därför fick vi ta ut datorn ( ha de framme hos oss vid våra fantastiskt-gott-om-plats platser) och sen tog de med de väskorna ner till stora bagageutrymmet. Sen tog det ett tag utan att något hände, sen ropar piloten ut i högtalarna att det var en passagerare som hade checkat in sin väska men inte kommit på planet så de var tvungna att ta ut massa väskor för att hitta den personens väska vilket gjorde att vi blev försenade 1 timma ..

Vi kände en rätt regäl stress när vi mellanlandade i Toronto och hade 50 minuter på oss att checka ut och in väskorna (helt korkat) så fort går vi genom passkontrollen men .. Vi var helt plötsligt bara tre. Vart är Maria? Jo, hon är kvar i passkontrollen och har blivit förvisad till en extra kö där hon ska få svara på fler frågor. Detta tar cirka 2 minuter för Maria men innan dess får hon stå i kö i en halvtmme, byebye flygplanet. 
 
Sen blir vi omplacerade till ett annat plan som ska gå 4,5 timma senare. Jätteroade slår vi oss ner vid ett gäng stolar och jag och Sara går och köper frukost medans Maria och Lisa skulle vakta väskorna. När vi kommer tillbaka är Lisa borta, då har oturen slått till henne på skarpen, hon hade tappat bort sin plånbok ! Dämpade och trötta halvsover vi, pratar knappt med varandra förutom ett Othello-parti fördriver vi tiden så gott det går. 

Sen går vi på flyget, den andra flygturen gick fint och vips var vi framme i vårt hemland och hemstad för de närmsta 4 månaderna. 

Nu är det fredagkväll och klockan är strax innan elva, ska precis gå ner och hämta våran tvätt som vi ÄNTLIGEN hade tillgång att tvätta, seriöst ETT (svinfula med hål i) par trosor kvar. Vi har precis duschat efter att vi har varit och kollat träningshallen och spelat tre matcher med badminton, kan ju bara meddela 3-0 till blonda laget!

Imorgon börjar Orientation week, typ Kanadensarnas inspark/nollning. Den håller på i en vecka och startar imorgon med någon form av aktivitet då vi ska lära oss massa ramsor och få utdelade klädnader att ha på oss, kan inte bli annat än bra !

Hoppas ni alla har det bra där hemma, igår var det första gången jag kände en liten uns av hemlängtan när helvetesresan var mitt igång, men nu känns det bättre och jag är pepp ! 

Saknar er ! 

Kommentarer

  • Bella! säger:

    Med risk för att låta som en snusktant så är jag sjukt nyfiken på hur många trosor du packade inför resan egentligen?? Haha! Vi har ju haft många diskussioner om detta!

    Svar: Haha, låt mig säga såhär. Jag behövde inte tvätta på nästan två veckor men när det väl gjordes hade jag ett par rena kvar. Dessutom har jag köpt två fintrosor från Victoria Secret, Imponerad?
    Sandra

    2012-09-02 | 16:45:21

Kommentera inlägget här: