sandramedk

Att packa är en pärs

Kategori: Allmänt

Om ganska exakt tolv timmar står vi utanför universitetet och väntar på en buss som med all sannolikhet är försenad, för att sedan knöka in all packning i bussen och sedan bär det iväg mot Sälen (!!!) 

... Grejen är att jag inte har packat klart än. Det är så vidervärdigt jobbigt och tråkigt! 

Förra årets packning, vi mosade helt enkelt in allt och hoppades
på att det skulle gå att stänga dörren ..

 


Sälenresan 2012

Kategori: Allmänt

etta är så bra att jag måste lägga upp det här, fick ett meddelande från Sara nyss där hon har listat sina mål med Sälenresan 2012. 


"Mitt mål med Sälenresan 2012:

Dricka upp allt jag har med mig + äta upp all mat vi har köpt
Skriva mitt telenummer på minst en badrumsspegel
Se till att du inte bryter några ben
Se till att du inte trillar ur en sittlift
Se till att du inte åker in i en snövall på en parkering och får åka ambulans
Få Isabelle att åka skidor
Ta bakvägen in på minst en nattklubb
Få en stockholmare att pröjsa (det fixar kanske du bättre)

Väl mött Sälen 2012!!!"

Jag och Sara förra Sälenresan då vi åkte på varsin plastkasse
nerför en pist, oj vad det gick ...


Snabbvisit hem till Mariestad

Kategori: Allmänt

Bokade tåg till Kristinehamn och en timme senare sprang jag runt och velade på stationen för att hitta mitt tåg (fick för mig att Kristinehamn låg påvägen mot Gbg, jaja jag vet men jag var lite slow från gårdagen). Pappa hämtade upp mig där och vi köpte gott påvägen hem och sedan spenderades resten av dagen/kvällen i soffan. SÅ jävla välbehövligt! Vi kollade på handboll (förjävligt), fotboll (förjävligt) och hockey (förjävligt). Sen spelade vi trippel-yatzy och jag VANN! 

Det är fredag!

Kategori: Allmänt

Godmorgon/God förmiddag! 

Vaknade upp och kände en viss träningsvärk i armar, lår och ljumskar idag efter simningen igår, härlig känsla. Snart ska jag borsta tänderna och knalla ner till stan för att ge plasma på Karolinen, kul att komma igång igen efter ett litet uppehåll. Denna gång ska jag vara mycket noga med att äta en macka efteråt och dricka vatten, jag har till och med varit noga med att äta en bra och ordentlig frukost. Det blir inget "att svimma" idag inte!

Längtar tills ikväll, ska träffa tjejerna och gå ut med dem, kommer bli så himla bra. Känner det ända ut i tårna! Förhoppningsvis kommer alla in på Korriander, det är mitt nummer ett favorit ställe just nu! (Blue Moon har ju stängt igen och gått och blivit konstgalleri, huh? 

Vad ska ni allihopa göra ikväll? Skulle bli glad av en liten kommentar från er som läser! Nu började solen skina dessutom, det här kommer bli en bra dag!

Isabelle med dubbla brillor på


Pepplådan

Kategori: Allmänt

ack Jennie, du anar inte hur glad jag blev, precis vad jag behövde och du känner mig så väl. Den kom dagen innan tentan i Investering och Finansiering, den gav mig en extra push och när tentan var gjord kändes det bra, jag tror att jag fixade det och det var lite din förtjänst. Puss på dig och tack igen!



Jag fick ett hus på posten!

Med noga utvalda saker


Block, spel, pussel, choklad och mycket mer

Sundsta badhus

Kategori: Allmänt

re dåliga saker på Sundsta badhus:
  • Tydligen för hög hög bakterieprocent i vattnet för att det ska vara okej. Mm kallsup, mums! http://www.nwt.se/karlstad/article1026696.ece
  • Det var inte en hel vägg (upptill) mellan damernas och herrarnas omklädningsrum, rätt som det var så hörde man ett manligt grymtande och krampaktigt grabbade vi tag om våra handdukar.
  • Väldigt lite snyggt manligt bemötande, alla vet ju att vi var där för badvakternas skull ..
Tre bra saker på Sundsta badhus:
  • Troligtvis har dom försökt döda alla bakterie genom att hälla i vansinningt mycket klor i vattnet. Kanske bra? Känner däremot fortfarande lukten i min näsa och min kropp är vansinnigt torr
  • Det fanns längder som var speciellt anpassade för "snabb simning", där platsade jag och Isabelle perfekt.
  • Nära till bussen och nära ett gatukök vid namn "Leffes" eller något liknande. God ramlösa!
Men jag är inte den som är den som säger att detta var första och sista gången, bakterier är inte alltid av den onda arten ..

Läskiga Tradera

Kategori: Allmänt

ej, nu är jag fast. Har suttit med mina falkögon och kollat igenom hundratals olika saker på Tradera nu hela morgonen, nu är jag antagligen fast. Vad som är ett stor misstag (som jag inte ska göra igen) är att jag har lagt flera bud på några nästan likadana saker, förstår ni? Tänk om jag får hem fem stycken likadana artiklar.. ? Jag känner att paniken börjar tränga sig på .. Nåväl, den dagen den sorgen. 

Nu kan jag inte skjuta på det mer, idag blir det ännu en pluggdag. Tre dagar kvar! 


Den är äntligen funnen

Kategori: Allmänt

ör ett tag sedan köpte jag en klänning som är så vansinningt otroligt fin, kruxet är att den dessutom är vansinnigt genomskinlig. Jag har sedan dess letat efter en passande underklänning och klickade precis nu hem en riktigt söt, vintage, för endast 78 kr! Vad tycks?

New Years Eve

Kategori: Allmänt

dag är det lördag och jag ska spendera den tillsammans med böcker, Oh-bilder, pennor, papper, tabeller, min mini-counter, formler, post-itlappar, flikar, linjaler och kaffe. Fyra dagar återstår till tentan, bara att trycka på lite extra nu. Men ikväll har jag bestämt mig för att ta en liten paus och gå på bio tillsammans med Eve, Maja och Emma. New Years Eve, någon som vet ifall den är någonting att ha?

Tacka vettja storkok

Kategori: Allmänt

Middagsmat lördag, söndag, måndag, tisdag och onsdag .. Vem behöver variation? 


Roligare än så här blir det inte

Kategori: Allmänt

er om ursäkt för dåligt uppdaterande. Har varit i skolan klockan åtta varje dag den här veckan och har tidigast lämnat skolan vid halv sex, idag kändes det som det lossnade lite vilket känns väldigt skönt. Men samtidigt ska jag inte klaga, vi läser inverstering och finansiering just nu vilket innbär matte matte matte och det har jag faktiskt "saknat" (om man kan säga det) sen gymnasiet. Här får ni en riktigt tråkig bild sen säger jag godnatt för idag! 

Tidigare idag under en föreläsning



Hej mitt namn är Bitter

Kategori: Allmänt

Självklart firas inlämningen av hemtentan direkt med ett nederlag, här ska vi inte må bra i onödan. 


Äcklig hemtenta färdig

Kategori: Allmänt

ålig uppdatering idag med det har ledit till en helt färdig hemtenta, en hel dag tillgodo. Dett är måndag imorgon vilket innebär skola klockan åtta. På kvällen ska jag och Johanna köra ett Bodypump-pass ute på Färjestad, jag hälsar dig härligaste träningsvärk välkommen! 

Kvällning, kväljning?

Kategori: Allmänt

ej, nu lägger jag undan hemtentan. Twliligt New Moon gick visst på tv fick jag se. Soundtracket till den filmen lyssnade jag på fram och tillbaka från Vietnam (inte hela vägen). Väldigt många fina låtar, HÄR är min favorit. 

Nej nu kommer sorglig scen ...



Dricker lingonte ur min nya muminmugg som var en julklapp

Torsdagskväll återberättad

Kategori: Allmänt

om ni kanske märkte i det senaste inlägget så är jag åter på plats i Karlstad. Snälla mamma skjutsade upp mig igår med alla väskor så jag slapp ta bussen. Pappa som senare på kvällen var påväg hem från Norge stannade till så att vi han ta en fika. Efter detta skjutsade de ner mig till stan, där jag mötte upp Isabelle. 

Färjestad spelade mot HV71 igår, detta ville vi (läs jag) gärna se på stor tv. Efter en sväng in på O'learys etc etc hamnde vi tillslut på Pitchers. Efter matchen som förövrigt slutade med vinst till FBK så gick vi vidare till Korriander, där beställde vi in en drink som jag under hela kvällen inte kunna sluta tänka på. Den smakade som något jag inte smakat förut, jag tror att den kallades Falken (?). Efter detta bestämde vi oss för att jag skulle följa med Isabelle hem och kolla på hennes nya lägenhet. På vägen svängde vi in på Mc Donalds för att vi fick cravings för jordgubbspaj. Vi mötte världens drygaste personal som "glömde" lägga in pajerna i ungnen. Vi skulle vänta åtta min, väntade säker trettioåtta min, MEN vi fick gratis kaffe! 

Väl hemma hos Isabelle så drack vi te och kikade runt i hennes fina, nya lägenhet med trägolv. Sen av någon anledning kom vi in att prata om geografi och att diskutera om hur många landskap Sverige hade (google sa tjugofem). Att komma på dessa blev kvällens projekt, här ska jag visa er:



Lägg märke till min detaljerade bild av Sverige. Jag ska vara ärlig att säga att för att komma på de två sista landskapen så var vi tvungna att ta hjälp av Atlas, men ärligt talat, vem bryr sig om Ångermanland och Västmanland?

Stunden var tillslut inne

Kategori: Allmänt

fter mycket tjat och mycket gnat, 
många tårar och kalla kårar.
Vattnande munnar
med magar djupa som brunnar.
Frusna händer, äntligen det nu vänder.

Jag har nu äntligen en COFFEEMAKER!





Firar första kaffekoppen med att försöka skriva klart min hemtenta



Update: Jag måste lära mig att ta rätt mängd kaffe till rätt mängd vatten.

REAfynd

Kategori: Allmänt

tt det kan vara så svårt att ta tag i skolan när man har haft lyxen att ha lite lov. Nåja, känner inte så stor stress över hemtentan, har kanske två sidor kvar och jag har tills på måndag på mig. På måndag tror jag dessutom att jag får tillbaka resultatet på Skatterätten, det är jag däremot lite nervös över. 

Nu ska jag ta tag i mitt liv, leta fram väskan och börja packa lite. Imorgon skjutsar mamma upp mig till Karlstad, det med blandade känslor. För tillfället känns det mest skönt. 

Vill också visa er mina REAfynd som jag gjorde igår i Skövde då jag hade tjugo minuter att döda.


Skor Din Sko - Ansiktskräm Formula 10.0.6

Nystagmus

Kategori: Allmänt

ör ungefär tre år sedan gick jag till optikern för att göra en synundersökning som var obligatorisk för att få kunna börja övningsköra med bil. Min dåvarande optiker fick "plötsligt" se att jag hade, som han kallade det, darrningar i mina ögon. Glasögon hjälpte inte, mitt problem var (är) att jag kan inte få mina ögon att fokusera.  

Efter detta skickades jag fram och tillbaka mellan ögonläkare, neurologer etc. Först skickades jag till KSS där jag träffade en hemsk läkare. Hon var otrevlig, dum och brydde sig inte alls. Jag förstod inte vad som hände när hon började prata om att det eventuellt var något som inte var som det skulle i min lillhjärna. Hon sa att det var viktigt att jag snabbt fick göra en hjärnröntgen. Jag frågade henne då vad som värst skulle kunna hända, hon svarade att jag kunde ha en hjärntumör. Jag hamnade i chock. Chocken släppte inte förrens senare på dagen då jag mitt på skolgården fick syn på mina vänner som spelade tennis. Jag blev hemskickad och hämtad av mamma.  

I flera veckor gick jag runt och mådde avskyvärt, för efter röntgen fick jag vänta ytterligare en tid innan jag fick svar på resultaten. När väl resultaten kom och det visade sig att det inte var tal om någon tumör blev jag så lättad att jag grät, mina vänner planerade senare en liten "Grattis-du-har-ingen-hjärntumör-middag" och livet kändes underbart. 

Läkarna sa att att jag fick leva med mina darrningar, sjukdomen kallas nystagmus. Så var det med det. Men nu drar ruljansen igång igen. Min nya optiker sa idag något i stil med "- Jag blir så trött på läkare som inte gör sitt jobb". Hon tyckte att de borde grävt djupare i utredningen så nu har hon skickat en remiss till en ögonläkare i Karlstad så att jag ska få komma dit och de ska undersöka mig igen.
Direkt började känslan av oro att gräva i min mage, då kör vi igen!

Hatar synundersökningar

Kategori: Allmänt

j oj, vaknade för en timme sedan ungefär, så länge har jag inte sovit på flera år. Kunde absolut inte sova igår, tände lampan och läste ett kapitel och ett kapitel till.. flera gånger. 

Ska in till stan och hämta mamma i eftermiddag för att vi ska till ett ställe som jag verkligen hatar. Vi ska till optikern och göra varisin synundersökning. Jag vet exakt vad de kommer att säga, Använder du inte glasögon?.. Varför inte?.. Bla Bla.. Dina ögon skakar.. Bla Bla.. Sjukdom?.. Jag. Vet. 

Men måste ta tag i det någon gång antar jag. 






Spoiler - En dag

Kategori: Allmänt

ilka recensioner filmen har fått. En dag. Boken ska tydligen vara ännu bättre? Jag läste de två första kapitlen i boken idag men bestämde mig för att kolla på filmen först, jag kunde helt enkelt inte hålla mig. Jag hade väldigt höga förväntningar speciellt eftersom Jim Sturgess spelar Dexter. Jim Sturgess har en stor roll i Across the Universe, en film som jag fullkomligt älskar. Jag kurade ner mig i soffan tillsammans med mjölk, knäck och Sillen (katten inte fisken). Jag har bara fyra ord att säga: 

Jag är fullkomligt knäckt. 

Filmen var så otroligt dyster i princip hela tiden. 80% hysteriska snyftningar - 20% hjärtbultningar. Jag blev näst intill vansinning i scenen i slutet på filmen där Emma kommer cyklande, musiken är sådär lite ledsam och man förstår direkt att hon kommer skadas på något sätt, i värsta fall dö. Jag läste en recension av filmen där det stod att man kan se denna film en kväll när man är lite deppig, HAR JAG FÅTT TAG PÅ FEL FILM ELLER?! Det känns som jag vill hoppa i Klarälven direkt. 

Vår krångliga dörr till sommarstugan

Kategori: Allmänt

ftersom detta är den lataste dagen i mitt hittils gångna liv så kanske ni kan klura ut vad svaret blev på mammas fråga när hon tidigare idag frågade ifall jag ville följa med ut och titta till stugan i Brommösund. Jag vet inte ens om hon fick ett direkt svar, mer ett trött "Njjaaaeeehh...". 

Nu har jag under den senast halvtimmen pratat med henne tre gånger på telefon då hon inte kan få igen dörren till stugan. Det är helt knas den där dörren. När vi senast var där, på nyårsafton, så stod vi säkert i en kvart innan vi tillslut fick igen dörren genom att knacka lite, viska lite ramsor, sprida ut lite salt längs med tröskeln, ja ni vet, vanliga husmorstips. Sen märkte jag ganska direkt att jag hade lämnat en bit av min jacka kvar därinne. Det blev att låsa upp och spendera den närmaste kvarten med att försöka stänga den igen, det gick tillslut. Men med tanke på det humöret min kära mor verkar ha just nu så gissar jag på att det går lite sämre för henne. Jag borde nog gå och sätta på lite kaffe tills hon kommer hem, kanske kan värma upp hennes troligtvis kalla högerhand..



Oscar var till stor hjälp

Det är måndag men jag tar det som en söndag

Kategori: Allmänt

fter att igår vaknat upp av att fjortontusen bongotrummor trummade på min skalle och självaste Saharaöknen hade byggt bo i min mun, blev det en halv-halv pizza och sedan hem till föräldrarna för att få en lugn stund med mig själv, min huvudvärk och mitt illamående. Men så blev inte riktigt fallet. Istället möts jag av två söta små tjejer när jag kommer innanför dörren, Elsa springer fram och ger mig en bamsekram och strax därefter Klara som definitiv ska upp i famnen. Ärligt talat tänkte jag tanken att hämta hörselskydd och gå in och lägga mig under täcket, men det kunde jag ju självklart inte. Istället visade det sig att barnskrik/skratt/gråt var en riktig dundermedicin mot "dagen-eftethet".  

Denna dag tänker jag tillägna soffan, Sillen och skogaholmslimp-smörgåsar. 

Gott Nytt 2012

Kategori: Allmänt

Tack och farväl 2011, mitt tjugoförsta år på denna jord, det känns jävligt bra att bli kvitt dig. 2012 jag välkomnar dig, jag tror vi kommer ha det riktigt bra du och jag, du kommer förhoppningsvis bjuda på:
  • En fin fjärde termin i Karlstad tillsammans med tjejerna
  • Många mysiga och fler stunder med Elsa & Klara (flyttar till Mariestad)
  • En utomlandstermin i USA/Austarlien/Kanada
Ett härligt år helt enkelt med övervägande Underbara stunder!