sandramedk

Done.

Kategori: Allmänt

Nu har jag sökt.

Jag tror jag måste kräkas!

PS: Tusen tack till min underbara svägerska Agneta för råd, men också till brorsan och även Kajsa. KRAM!

Btw, jag valde Butikchefsutbildningen med inriktning textil och mode först, ifall ni undrar..

Mina fjorton val, systematiskt upplagt

Kategori: Allmänt

Vi börjar med Borås:
- Butikchefsutbildning med inriktning mot textil och mode 120 hp
- Textilekonomutbildning 180 hp
- Textil produktutveckling med entreprenörs- och affärsinriktning 120 hp
- Fastighetsmäklarutbildning 120 hp

Halmstad:
-
Bygg- och fastighetsekonomprogrammet 180 hp
- Civilekonomprogrammet 240 hp

Linköping:
- Slöjd, hantverk och formgivning 180 hp
- Civilekonomprogrammet 240 hp

Linnéuniversitetet:
- Marknadsföringsprogrammet

Karlstad:
- Fastighetsekonomi 180 hp

Trollhättan: 
- Fastighetsmäklare 120 hp

Malmö:
- Fastighetsmäklarprogrammet 180 hp

Helsingborg:
- Health Management 180 hp

Kristianstad:
- Gastronomiprogrammet 180 hp


Fjorton alternativ, Tre dagar, Hundra tankar men "Noll aning" om hur jag ska nysta upp det här?









Ännu ett svar på en kommentar

Kategori: Allmänt

Linnéa Törnhage: Hej Sandra! Inte för att jag tror att jag är så bra på att hjälpa vid val men jag kan ju försöka iaf:)
Viktigast är nog att du känner att du vill jobba med det du läser. Dippar kommer garanterat, då det kommer kännas tråkigt i plugget, men är målet värt det så är det ju bara att köra på. Jag tycker att du verkar vara inne på nåt kreativt, textil och matlagning och även arkitektur. Det tror jag passar dig! Och du behöver ju inte vara bra innan du börjar, du ska ju lära dig väl där. Annars är det ett skitprogram;) Du fyller 20 iår, så då kan du ju plugga folkhögskola med. Det kanske är nåt, att testa?
Ha det riktigt bra, KRAM

Tack Linnéa! Du ska bara veta vad skönt det var att höra de här orden. Jag har efter lite närmare letande hittat ett par textilutbildningar i Borås som jag verkligen har börjar tycka om allt mer och mer. De är krativa, halva utbildningen med textilt arbete och andra med ekonomi, entreprenörskap etc, blandat såklart. Jag vill lära mig att sy, på riktigt! Just nu känns det helt  rätt med Borås, jag kommer känna helt annat om ett par timmar. Men tack! Det känns mycket bättre nu.

Nu har jag systematiskt tagit mig igenom alla mina högskola/universitets kalatoger och har kommit fram till en rad med alternativ som jag har bestämt mig för att söka till. Kommer i nästa inlägg!

Svar på kommentarer

Kategori: Allmänt

Karin Lundgren: Vilket tycker du skulle vara roligast och trivas bäst med att jobba som? Gastronomi låter coolt.

Jag skulle tycka om att arbeta med textil. Jag skulle i vilket fall som helst vilja lära mig mer för att kunna använda det mer än vad jag gör nu, det är väl en början? Så himla tråkigt att det är fler som känner som jag, det är mängder av folk som söker till textilhögskolan. Höööga betyg och högskoleprovresultat behövs. Gastronomi låter skitcoolt, men jag tror ärligt inte att det är något för mig, tyvärr. Jag kan knappt koka thévatten..

Nadia VaziriJag vet inte om jag ser dig som en arkitekt, men i och med att du är säker på att du inte kommer in (säker kan man i för sig aldrig vara?) så skulle jag sätta det alternativet först när du söker. En textilekonom, vad gör en sån? Framtidsutsikter? Och gastronomiprogrammet är säkert kul, men vad blir du sen när du är klar? Jag tror däremot att fastighetsmäklare skulle passa dig! Så antingen det i Malmö eller det i Karlstad. Sen beror det ju på hur hemmakär du är, Malmö är en bit bort... Hoppas det varit till någon hjälp!

När jag läste Bostadens Utforming kursen i Växjö så märkte jag att jag var verkligen intresserad av arkitektur och jag tyckte om att läsa om det, jag kanske inte är någon hejare på det just för tillfället, men jag skulle verkligen vilja lära mig, men det är väl meningen att man ska kunna lite när man kommer dit antar jag? Sybd. Men söker gör jag.

En textilekonom är:



Låter riktigt intressant, det känns som min grej lite. Krävs dock 18.15 i betyg och 1.10 på högskoleprovet. Wish me luck!

Fastighetsmäklare har jag ju somsagt varit inne på under en ganska lång tid, men det är så himla många som söker till det just nu. Jag vill ju helst ha något att arbeta med när jag är färdig. När jag kollade på antagningsstatistiken i Karlstad på den utbildningen så var lägsta intagna betyg 13.94 och högskoleprovpoäng 0.5, väldigt lågt. Betyder det att utbildningen är dålig? Som det känns nu har jag inga problem med Malmö heller.

Under de senaste tjugofyra timmarna har jag börjar fundera allt mer på civilekonom, är det någon som känner/har gått en civilekonomutbildning, hur funkade det, var det tufft?

Tack för hjälpen!

Att söka till högskola eller universitet

Kategori: Allmänt

USCH det här här inte alls roligt. Sitter med mina ton kataloger från Sveriges olika högskolor och universitet och försöker läsa genom dem för att hitta nåt som skulle passa mig. Jag har skrivit ut statistiken från VHS och försöker avgöra vad som är möjligt/omöjligt. Jag gjorde ett utbildningstest på Umeå's hemsida, det visade att jag´skulle satsa på något inom ekonomi, turism, restaurang eller konst/design. Jag har skrivit upp några förslag, vill ni höra?

Fastighetsekonomi 3 år, i Karlstad, ett plus är att det är bostadsgaranti i Karlstad
Fastighetsmäklarprogrammet i Malmö, ett plus är att man kan söka till våren också
Textilekonmutbildningen i Borås
Textilingenjörsutbildningen, också i Borås
Gastronomiprogrammet i Kristianstad
Arkitekt på Linnéuniversitetet, ett minus är att jag aldrig kommer komma in
Civilekonom i Linköping, något för mig verkligen?
Kulturvetenskap, också i Linköping

Vad tror ni? Jag skulle uppskatta om ni få själar som läser detta skulle kunna lämna en kommentar med lite råd eller liknande. Vad tror ni jag skulle passa som? Har ni några ytterligare förslag, skulle behöva er hjälp.




Sillen verkar också ha tröttnat..

I NAILED IT!!

Kategori: Allmänt



42 underbara poäng, jag är SÅ himla glad! Nu är jag på banan igen känner jag! (Nu kommer negativa Arne in i bilden här också, kul att 45 var MVG/5) MEN jag är nöjd! Allt slit men till ett sånt pris, alldeles alldeles underbart! Nu ska man försöka sova på det här också, heja! Hoppas eran dag har varit bra!