sandramedk

Morgondagens planer!

Kategori: Allmänt

Åh va kul, imorgon ska jag träffa Kittit-Kittie/Cathrine Into och Jönsson, någon mer som vill vara med? Bara att höra av sig, vi skulle höras imorgon förmiddag när vi under natten har funderat ut en riktig dunderidé! Nu ska jag börja sticka på vante nummer två med det fula orange/rosa garnet, jag har gjort 3, 5 par nu! Jag slänger nog ett öga på So you think you can dance också, bra skit!

Godnatt, kanske hörs imorgon, men räkna inte med det! =)






Apoholic!

Kategori: Allmänt

När man ändå spenderar så mycket tid på sjukhuset så kan man passa på att shoppa lite på apoteket, craaaazy shopping!




Aco Sence & Care Rich Care Hand Cream: 49 kr
Apoliva Ansiktsvatten: 33 kr
Apoliva Nattcreme: 65 kr
Apoliva Dagcreme: 59 kr



Det är SJUKT snöigt här i Hassle, hos er med?

Kategori: Allmänt

Efter två dagar på två olika sjukhus, först vårdcentralen i Mariestad, sedan vidare till akuten på KSS i Skövde. Idag var vi åter tillbaka i Skövde på KSS, jag och mamma, hoppas det blir bättre snart, jag tycker så synd om lilla mamma, men jag tror det kommer ordna sig..

Idag hämtade jag ut ett donationskort att fylla i och igår fick jag brev från donationsregistret att det har blivit registrerat att jag vill donera mina organ, bättre att vara på den säkra sidan! Ta ställning ni också, här är tre saker ni kan göra för att ta ställning:

- Anmäl dig till donationsregistret (http://www.donationsradet.se/default____1281.aspx)
- Informera dina närstående
- Fylla i ett donationskort


Såhär ser mitt donationskort ut

 



(Tjuv)läst på Tjuvlyssnat

Kategori: Allmänt

Riobiografen, Eskilstuna

I biosalongen innan filmen börjar.
Tjej ~17: Robin! (Hon får inget svar) Robin! (Fortfarande inget svar) ROBIN!
En kille ~17 som sitter några rader framför tjejen vänder sig om.
Killen: Tjena!
Tjejen: Vad ska du se?

www.tjuvlyssnat.se


Låttips!

Kategori: Allmänt

Jag har blivit förälskad igen, i en alldeles ny låt. Jag kommer spela sönder den tills jag hatar den, men oroa er inte, det är ett vanligt beteende när det gäller mig, det är så jag hittar ny musik eftersom jag avskyr det jag lyssnar på för tillfället..

.. kanske inte avskyr men skitsamma. Låten hittade jag hos Nadia, på hennes "Chillidill"-spotify-spelningslist", inte jätteskräll att hon har vaskat upp en låt som denna, good job woman! 

 

     City and Colour - Sleeping Sickness



Sammanfattning av min mini-tripp genom södra Sverige

Kategori: Allmänt


Hemma igen och jag är välbehållen! Allting har gått väldigt bra, tänkte snabbt dra en liten sammanfattning för er som är intresserade.

Mitt nästa stopp efter Göteborg var Borås (Sandared) där jag spenderade onsdagsnatten. Jag träffade på världens sötaste Elsa, den ungen alltså, man smälter direkt! Men den andra ungen då, dags att komma ut snart kanske? =) Du driver din stackars mor till vansinne. Vad har du egentligen för baktanke med att gå över tiden längre än (idag räknat) nio dagar? Kämpa på, det är dags nu, vi längtar efter dig! 

Väcktes på morgonen utav ingen mindre än Elsa själv och vi kollade på barnprogram, (Elsa) drack välling, bytte blöja (på Elsa), bytte ut pyjamasen mot riktiga kläder (det gjorde vi båda två) och sedan erbjöd jag henne en ostmacka som hon artigt tackade ja till. Sedan var det dags för dagis för hennes del och jag fortsatte min lilla resa söder ut, klockan ett gick tåget. 

I Växjö letade jag mig först fram till turistbyrån, vidare till vandrarhemmet (heting-receptionist och mer information finns!) och efter det utforskade jag Växjö-stad, och på kvällen gick jag på bio själv för första gången. Det var riktigt trevligt faktiskt även fast han i kassan ifråga satte det, "- Ska du gå Själv?" "- Öh, ja.. " Efter detta, ett långt samtal med Jennie på telefon och sedan bums i den knarrande sängen på vandrarhemmet.

Vaknade 02:05, 03:05, och 04:05 (och den sista gången drömde jag att Agneta ringde och sa att det var dags att fara till BB). Klockan sex ringde klockan på riktigt och jag packade ihop mina grejer och knallade ner till resecentrum. Under dagen var det två föreläsningar som gällde, föreläsaren hette Ola Nylander och riktigt duktig var han. Det var mycket information och en dag full av nya intryck. Träffade flera jättetrevliga människor, det var en bra dag helt enkelt!

På kvällen åkte jag tillbaka till Borås och fortfarande ingen bebis, det lagades pasta med kyckling och grönsaker till middag, mumsigt! Vi kollade på en film som jag inte minns namnet på, men den var bra. Somnade sedan som en stock, helt slut!

På morgonen vaknade jag av att Elsa kröp upp i soffan med sin vällingflaska. Vi kikade på barnprogrammen och myste riktigt ordentligt. Sedan begav vi oss till hennes säng för att lämna snutten (snuttefilten) och tutten (nappen) och fortsatte till badrummet där SuperfasterSandra och Elsa själva fick välja dagens outfit. Det blev en veckad plychkjol med hög midja, kulör: rosa. Vi matchande detta med en rosa mönstrad body och svarta bomullsbyxor som var lite stora, men täckte den blöjj-vadderade-bakdelen alldeles perfekt! Vi lyckades riktigt bra, juryn bestående utav mamma Agneta och pappa Erik jublade! Vi fortsatte med tandborstning, det gick som på räls!

Nu ikväll har jag återvänt till Hassle, träffade Kajsa nu ikväll, hade en riktigt helkväll bara hon och jag! Vi kollade på Bröllopsduellen och käkade chips! Nu börjar ögonlocken falla igen. Jag är glad att jag åkte och jag ska göra mitt allra bästa utav den här kursen, det kanske är mitt kall?



Stopp nr.Ett: Göteborg, Kajsa's lägenhet

Kategori: Allmänt

Första stoppet på min lilla "resa-genom-Sverige" gjorde jag igår. Ja befinner mig fortfarande på samma plats, i Kajsas lägenhet i Göteborg. Jag vaknade runt nio, plockade ordning på mina saker, städad undan min madrass, diskade Kajsas disk (något ville jag hjälpa till med), duschade och fixade iordning mig. Nu sitter jag här och lyssnar på Lars Winnerbäck och målar naglarna SAMTIDIGT som jag bloggar, heja!

Kajsa är inte här om ni inte redan har förstått det, hon är på föreläsning och kommer om cirkus en timme, då ska vi ta oss ner till stan för att käka lunch. Klockan 16.22 går tåget vidare mot Borås, jag undrar hur det går för Agneta, jag pratade med henne igår och jag tror fortfarande att barnet kommer idag (eller som igår, men det är ju lite sent, eller? Jag har inte hört nåt iallafall..)

Två dagar till inskrvningen på min kurs i Växjö, jag är N-E-R-V-Ö-S. Fast egentligen för vad, jo det ska jag berätta för er. Att jag:

- Inte kommer hitta dit
- Försover mig
- Har anmält mig till fel kurs och får läsa något helt annat, kurs om fotvård eller liknande?
- Blir hatad av alla mina klasskamrater
- Kommer ramla inne i salen och kjolen åker upp och visar trosorna eller liknande, ja, det kan SÄKERT hända.
Ska jag fortsätta?

Men det löser sig nog, det kommer ju bli kul också, tror jag, hoppas jag, eller det måste jag ju hoppas på?

Ha ett par bra dagar mina vänner, jag hör av mig!


En liten snabbis

Kategori: Allmänt

Ett snabbt inlägg, RIKTIGT rolig kväll igår! Skrattade i princip hela kvällen, god pizza blev det också. Nu om en stund kommer Christine, sen ska vi in en snabbis till Oxen för att hämta ut tågbiljetterna som jag har bokat för att sedan fara vidare för att kolla på Volley! Ska bli riktigt roligt, första hemma matchen i år, kom igen nu tjejer!

Ikväll ska vi på bio, Linda & Jonas kanske skulle hänga på, om de han, de är ju så upptagana nu för tiden ;) Annars klarar vi oss ganska bra själv skulle jag tro!

Ha en trevlig söndagskväll allihopa - gräv ner ångesten nu, och slappna av! Om 5 dagar är det Fredag igen!


Pizzabak hos fröken Thorold

Kategori: Allmänt

Lördag kväll och planerna ser ut som så: Pizzabak á la Tidavad med the OKEY's! Iallafall nästan, "han med flickvän" kommer inte som Sara så fint uttryckte det! Jag ska om en stund ner och leta runt efter lite spännande saker man kan ha på pizzan, jag känner på mig att jag kommer komma på nåt revolutionerande!

Imorgon ska jag infinna mig på  Vadsbo klockan fem för att kika på Volleybollmatch, och nej jag ska inte spela. Varför? Min fot. Jag hade bestämt mig att gå på träningen i torsdags men jag kom aldrig iväg. Jag ramlade nämnligen ner från trappan, och det var inte lite "snubbla till" utan jag for en bra bit ner och lyckades på något konstigt vis ändå hålla upp foten, ingen skada skedd. Men istället gjorde jag illa armbågen. Ni vet när man bara råkar stöta emot något med armbågen, men får en sk. "enkelstöt". Jag fick ingen enkelstöt kag fick en "Förbannat SvårStöt".

Nerverna i armbågen och egentligen i hela armen liksom snurrarde ihop sig och börjar blixtra och spraka. Blodet pumpades fortare och fortare i ådrorna och hade det gått hål på ett blodkärl så hade det sprutat ut blod som en stråle. Smärtan gick upp i axeln, jaa egentligen ändå upp till nacken. Ungefär kändes det, jag tappade all färg i ansiktet och jag fick kasta mig in på toa för att kräkas, Ja det är sant. Ni får skratta. (För jag hör ju er inte ändå). Jag blir bara så trött på mig själv. Jag kommer helt klart dö ung.

Imorgon kväll ska jag Christine och Bohwalli på bio, Avatar. Jag vill verkligen se den filmen, men jag tror inte jag kommer tycka om den, tyvärr får man väl säga.. 




   



Jäklar vilken stor pizza det blev



Måndagens pulkaåkning i bilder

Kategori: Allmänt








Detta är dagen torsdag

Kategori: Allmänt

Okej, vad ska vi hitta på idag?

Jennie kommer snart hit, hon skulle vakna lite bara sa hon (kvart i ett 1!). Vi skulle laga oss lite mat tror jag det var bestämt, spännande eftersom jag är så himla bra på att laga mat (ljug). 

Ikväll ska jag faktiskt åka till träningen, först gången sedan "Lanzarote-paja-foten-resan". Ska bli roligt, fick mejl från Therese förut och hon undrade om jag kunde vara med på matchen på söndag, det är tvekamt faktiskt, för det första, HELT ur form och för det andra så bör jag nog ta det ganska försiktigt med foten..  

Det var mina planer för idag, kanske inte så mycket för världen men det är så det ligger till just nu, Hejpåreh!






Varför kan ingen bara ge mig ett privat flygplan?

Kategori: Allmänt



Jag har ett problem.  

Den 22:e januari ska jag till Växjö Universitet för inskrivning på min kurs som jag ska läsa nu i vår, "Bostadens utformning", Det blir nog superbra bla bla, jag kommer nu till saken. Hur kommer jag dit?

Alternativ 1: Jag ska vara där klockan nio och då kan jag åka till Borås (Sandared) dagen innan och sova över hos min bror och hans familj och ta tåget 05,05 men då är jag på Vaxjö station 08,55 och kom då ihåg att jag inte ens är på Universitetet. Kommer alltså komma försent, alltså inget bra alternativ.

Alternativ 2: Dra med mig ev. Jönsson (någon som också är intresserad?) på en Roadtrip och kanske ändå sova i Sandared för att vi ska slippa gå upp så tidigt, sedan bila ner till Växjö och då har vi ju  gott om tid, för det kan vi ju planera själva. Vad Jönsson ska göra mellan 9-16, är en annan fråga, men hon sa att det var okej, någon mer kanske vill följa medoch hålla främst henne men också mig sällskap? MEN detta var tydligen inte ett bra alternativ enligt mina föräldrar, vintervägar you know. Suck.

Alternativ 3: Åka dagen innan ner till Växjö och sova på något slags vandrarhem. Kan ju vara mysigt. Kan bli väldigt tråkigt. Någon som vill följa med isåfall, man kan ju göra Växjö på torsdagen, hem och sova, sen till skolan och sedan åka hem på fredag eftermiddag. 

Den som kan berätta för mig vilket det bästa alternativet är vinner en halv hammock och en svartvit färgtv!


 

Linus 20 år

Kategori: Allmänt

Sitter här och plickar, klickar, trycker försiktigt på tangenterna samtidigt som jag väntar på att nagellecket på mina naglar ska torka. Ikväll satsar vi på lila, lacket är förresten köpt i Vietnam för er som var nyfikna, pga av det kan jag inte berätta för er vad färgen heter.

Ikväll firar vi Linus, 20 år igår, heja! Kommer blir toppen! Jag har dock lite klädbekymmer.. Jag funderar på min gråa body med lacklegginsarna. Ska jag isåfall ha min nya svarta kjol elelr min gamla som är lite lösare och lättare att dansa i? Skippa kjolen helt? Varför inte!

Tror det lutar åt min nya kjol, eller nej förresten.. Sillen gjorde precis mitt val ganska enkelt, han hade lagt sig på min gamla kjol och hårat ner den, tack kissen!




En frusen natt, natt, natt..

Kategori: Allmänt


Imorgon är jag helt ledig!

Jag ska försöka att inte sova så länge, sen har jag lovat pappa att hjälpa honom är bära in veden. Sen har jag planerat att ha en liten spa-stund uppe i mitt badrum, ni vet, skrubba här, skrubba där, klippa tånagel o fila fingernagel och ligga i bubbelbadet, dricka saft och läsa skvallertidningar! Great

På kvällen vet jag faktiskt inte hur det blir, jag och Saris smider för tillfället lite planer. Men på lördag ska vi fira Dinus Hjalmarsju (Linus) som fyller hela tjugo år, och om 106 dagar är det min tur och om 107 dagar är alla välkomna hem till mig för att fira detta tillfälle, boka in detta redan nu, detta vill ingen missa, tro mig!




..Och då kommer förhoppningsvis Evisen vara hemma igen!


Facebook-lagen

Kategori: Allmänt

The Viktor Report ger er detta. Kopiera och sprid till alla ni känner (det är okej att göra det via Facebook).

1 års fängelse
”Poka” folk över huvud taget.
Tagga bekanta i gamla, ofördelaktiga bilder.
Adda folk man inte känner, utan föregående förklaring.
Spela spel eller göra tester utan att först se till att resultaten inte visas för vännerna.
Svara på massutskick till grupper/eventgäster, så att alla får svaret i inboxen.
Föra långa dialoger med ”wall-to-wall”, så att alla kontakter får dialogen i feeden.
Skapa grupper för sin blogg, med namn som ”Lisa Bergs Blogg”. (Om folk inte orkar gå in på din blogg lär de knappast orka ta omvägen via en Facebookgrupp till din blogg.)
Lista sig som ”In a relationship” med valfri polare, och vid frågor förklara att det är en ”skön grej bara”.

3 års fängelse
Skicka en ”suggestion” om en tämligen innehållslös Fan Page för sig själv (”Nisse Berg suggested you become a fan of DJ Nisse Berg”).
Uppdatera sin status med samma budskap mer än en gång.
Skapa idiotiska grupper om nonsens, som man kategoriserar som ”Just for fun – Totally pointless”. Varefter man bjuder in alla kontakter till gruppen.
Heta något som inte är korrekt för- och efternamn.
Lista sig som ”in an open relationship” (när man egentligen är singel)

5 års fängelse
Skicka upprepade ”suggestions” om fan pages för sig själv, till folk som redan tackat nej.
Uppdatera sin status med ”filosofiska” budskap som ”Livet är en gåta, kärleken är ett svar. Jag är en lampa”, eller liknande.
Kommentera ovanstående idiotstatusar med uppmuntrande tillrop (”Så Sant !”, ”WORD, jonas”).

Livstids fängelse
Uppdatera sin status med god dag yxskaft-nyheter som ”Det snöar!!” eller ”Michael Jackson död :( :( :(”.






Viktor Barth-Kron (t.h)




Dagens 100107

Kategori: Allmänt



Hur har dagen varit hittils?
Jovars, vaknade av att sjukhuset ringde och sa att min sjukgymnast var sjuk, så det blev en liten sovmorgon!
Dagens klädnad? Pyjamas än så länge, sedan tar jag väl på mig ICA kläderna
Humör: Jo, ganska bra. Fick ett livstecken från Löfnertz förut, blir allitd lika glad =)
Planer under resten av dagen? Jobb klockan 14,30-19,00, efter det ska jag med mamma ut till Torsö och lämna mormors bil och sedan ska vi tända ett ljus på graven..
Bästa idag? Craaaazy thursday!?
Sämsta idag? Snorhalt på vägarna, håll tummarna att jag överlever! 
Tack gode gud att.. jag har körkort och bil, att åka buss när det är såhär kallt är tortyr! 
Ser på: Rasmus på luffen
Lyssnar på: P3
Dricker: Mjölk
Äter: Leverpastejmackor
Läser: "Är det någon där?" av Mariah Keyes
Vädret idag? Snö och bistert kallt
Dagens ord: Eftersom det är morgon så tar vi en gårdagens ord: 

Sms från Christine: 
En gubbe framför mig på spårvagnen säger till mig

Gubbe: "- Vad tänker du på?"
Gubbe: "- Jag vet vad du tänker på, du tänker Shit happens!" 
Gubbe: "- Skönt att någon tänker ett steg längre ibland."

Haha, vilken sköning!




Dramatik på Tboda station

Kategori: Allmänt

Okej, försök att tänka er in i min situation.

Jag vaknar yrvaket till bara ett par minuter innan vi rullar in på Töreboda station, klockan är cirkus tio i tio på kvällen (ja på kvällen, det är så himla skönt att sova när man åker buss/bil/tåg). Jag plockar ihop mina grejer, och kikar ut genom fönstret svart, svart, svart. Inne på stationen lyser lamporna och jag kan se att det snöar utanför. Jag knyter halsduken lite hårdare och förbannar mig ännu en gång varför jag glömde väntarna hemma. 

Nästintill ensam som jag var kliver jag ur tåget och snön är nyfallen och inga spår har ännu gjort, kylan och vätan tränger in i mina stövlar, brrr! Jag kikar efter en röd toyota som ska stå och vänta på mig, men noll. En gubbe med resväska knallar framför mig nerför trapporna. Jag kikar ännu en gång, näe det är ingen bil här, tåget som t.o.m var försenat.

Jag ställer mig för att vänta i busskuren, inte en käft på hela stationen, Ingen! Plötsligt kommer gubben tillbaka, han med resväskan. Han har ölmage, En vante och ingen mössa. Han borde frysa tänker jag. Han går förbi mig och ser mig rakt in i ögonen utan att släppa blicken, jag viker undan. Han ställer sig bredvid mig fast med en glasvägg emellen (alltså utanför busskuren). Hade jag tagit Hans busskur? Han liksom stirrade på mig. Plötligt hör jag hur han låter, liksom suckar och gör grymtande ljud.  Jag tycker det börjar bli riktigt obehagligt! Jag vet inte varför, men jag har liksom något slags sjukligt begär att alltid skrämma upp mig själv så när vi står där, gubben och jag så tänker jag tanken: "- Skulle jag bli våldtagen någonstans och någongång så skulle det vara precis här och precis nu, här i Töreboda!" Jag förbluffade mig själv, hur kunde jag tänka en sån tanke. Jag blev ännu mera uppskrämd! Jag börjar gå ut mot vägen för att jag inet står ut att stå där längre. Och vet ni vad? Gubben börjar följa efter, SHIT tänker jag. Jag blir riktigt rädd! "- Vad ska han göra med mig!", tänker jag.

Plötsligt ser jag ett ljus på vägen utanför och utan att jag tänke rpåd et så håller jag tummarna och strax eftråt rullar en röd toyota saktar in och jag kilar på så snabba steg jag kan fram till bilen.

Mamma: "- Förlåt, har du väntat länge?"
Jag: "- Nej nej ingen fara.."
Mamma: " Men fryser du inte om händerna? Här ta mina vantar!"

Hur skulle jag någonsin klara mig utan min mamma?





Operation hämta julgran!


Tripp á la Göteborg!

Kategori: Allmänt

Jag vet inte vad det är med mig och att försova sig, två gånger på tv dagar! Inte bra Sandra. igår fick jag be stackars Evelina och komma och hämta mig för att jag skulle kunna ta mig in till jobbet och idag hade jag slängt ner mobilen på golvet så att larmet hade slagits av och just därför missade jag både bussen och tåget till Göteborg!

Men nu klockan halv två åker jag ändå ner en sväng, Emil skulle också ner så han gör mig sällskap på vägen. Sen ska jag möta upp Christine någonstans där nere! Min mamma påminde mig om att det var en röd dag idag och att det kanske inte är några affärer öppna, äh, What a Hell, det löser sig! Ska bli kul och ses iallafall Christine, och Emil också för den delen! =)




Donator, javisst!

Kategori: Allmänt

Jag klickade mig nyss in på www.donationsradet.se och anmälde mig till att bli donator. Jag valde att ge inte bara mina organ utan även alla mina vävnader. Jag sa att de fick ta rubbet, jag tror inte på att jag skulle behöva det efter min död, lika bra att de kommer till bättre användning. Imorgon ska jag kila in på apoteket och hämta ut ett donationskort!

Mitt 2009

Kategori: Allmänt

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jämt och ständigt gör man nya saker. Jag besökte Asien under en månad, jag tog studenten, jag har växt (främst inuti). Jag har varit tvungen att ta större och viktigare beslut, jag har helt enkelt vuxit i mig själv.

Höll du några av dina nyårslöften? Jag hade fyra stycken nyårslöten. Det första höll jag inte, det är jag glad för idag för då hade jag inte mått såhär just nu. Mitt andra nyårslöfte var: "Ha jäkligt kul på studenten och balen!" och tack vare min klass så lyckades vi, det var helt galet! Mitt tredje nyårlöfte lyckades jag väl delvis med tycker jag. Det fjärde och sista löd: "Sen en soluppgång, fasen i år måste jag klara det!" Det gjorde jag icke,  vad är det här, 2010 ska klara det. Någon som är på? Jag lovar det blir mysigt, men låt oss vänta till i sommar!
 
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nepp men jag fick ytterligare ett kusinbarn, Isa.

Dog någon som stod dig nära? Ja, mormor Asta

Vilka länder besökte du? Vietnam, Thailand, Malaysia (flygplatsen, jag VET det räknas inte) och Spanien (Lanzarote)

Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Man ska aldrig vara helt nöjd, klart man saknar något!

Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?  14 jan, 12 jun och 23 okt.

Vad var din största framgång 2009? Jag har vuxit i mig själv

Största misstaget? Låter otroligt jag vet men jag har nog tänkt alldeles för mycket, överanalyserat sönder saker och ting. Trott både sämre och bättre om personer som förtjänat något helt annat.  

Har du varit sjuk eller skadat dig? Inte förutom foten i Lanzarote och den känns ganska bra nu! =)

Bästa köpet? Resan till Vietnam, våran lilla katt och min supersnygga skinnjacka!

Vad spenderade du mest pengar på? Resor och shopping

Gjorde någonting dig riktigt glad? 2009 var ett underbart år, framför allt mycket skratt. Hela våren var helt fantastisk när det gällde hela studentbaletten, galet kul, längtar tillbaka dit. Sommaren var också riktigt härlig, massor med glada minnen.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Så himla svårt att tänka tillbaka ett helt år i tiden, men Coldplay, Melody Club, Studentsången och BEP - I gotta feeling! 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Först var jag ledsnare men sen var jag gladare än vad jag någonsin har varit tror jag!

Vad önskar du att du gjort mer? Inte längtat så himla mycket till allting, levt i nuet, det var ju så himla bra då också, fast det förstod jag ju inte då.. Men det är väl det som är själva grejen med att längta kanske =) Sen önskar jag att jag besökte mormor mer, man visste inte att tiden var knapp.

Vad önskar du att du gjort mindre? Deppat, jag vet ju att det går över..

Hur tillbringade du julen? Hemma tillsammans med mamma och pappa, det var jättemysigt!

Blev du kär i år? Ja tyvärr, i en idiot.

Favoritprogram på TV? Vänner, Grey's och Desperate Housewives

Bästa boken du läste i år? Breaking Dawn och Sjöjungfrun

Största musikaliska upptäckten? Inte så jättemånga kanske, lyssnar nog på samma musik nu som då

Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Så himla svårt, det var ju så länge sedan! På min födelsedag var den 50 dagar kvar till studenten och den firades ju på bästa sätt, så det tycker jag att man kan se som en ganska perfekt present. Alla vännerna som vr med hade armband "Sandra 19 år", riktigt rolig kväll! Hela det dygnet var ju helt galet, Eller hur Christine och Evis? ;)

Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Klockan 12 stod mina vänner och vrålade "GRATTIS!" till mig mitt inne på dansgolvet, sen öste vi resten av kvällen. Vaknade i Töreboda och hade en plågsam bussresa till skolan, skoldagen kämpade man sig igenom, fick flera Grattis under dagen- På kvällen firades jag av familjen och min moster och kusin kom och grattade och självklart min mormor. 
  
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Okej, nu kommer det. Lite mera kärlek, tack!

Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Kjolar, klänningar, skärp och strumpbyxor!

Vad fick dig att må bra? Mina vänner, både gamla och nya. Jag lärde känna flera personer mycket mer och "It kills me" att jag inte får träffa dem lika mycket nu, är de inte i Australien så är de i Gbg eller Karlskrona.. Folk! 

Vilken kändis var du mest sugen på? Jude Law

De bästa nya människorna du träffade? Det måste vara Ida Karlsson och Linn Albinsson, så himla sköna båda två!

 

Resedagbok - Söndag 7 december

Kategori: Allmänt

Ont, ont, ont när jag vaknade, tog två alvedon och låg kvar och väntade på att de skulle verka. Sedan upp för att packa väskan och sedan åt vi frukost tillsammans en sista gång. Tog sedan transfern till flygplatsen och där hittade mina resekamrater snabbt en rullstol, mycket lustigt. "- Vi kommer ju aldrig komma fram om du ska hoppa dit.." Men den rullstolen kunde jag tydligen inte ta, jag fick en ny, bättre som kunde hålla upp min fot i högläge, lyx! Sen turades de allihopa om att köra mig hit och dit och första stoppet var apoteket.

Jag var tvungen att ta sprutor, blodförtunnande. Vem skulle få den äran att hjälpa mig med det, jag kunde inte få mig till att göra det på mig själv, inte just då iallafall.  

Sara: "- Snälla, jag vågar inte, jag kommer göra något fel!"
Fred: " - Ja, titta inte på mig, jag hatar sprutor, kan inte ens kolla på dem."
.. Linus?
Linus: "- Självklart, jag kan göra det!"

Jag hoppade in på damernas handikapptoalett, Linus strax efter, jag drog upp klänningen (smart drag där Sandra, att ha på sig klänning!), han grep tag i magen och tryckte in sprutan, läskig LÄSKIG känsla, men det gick bra och jag tackar återigen Linus för din insats, det trodde jag ju inte när jag såg dig för första gången i sjuan, att du skulle köra en spruta i magen på mig på en toalett på en flygplats på Lanzarote ;)

Jag fick gå på flyget en halvtimme innan alla andra, satt där ensam och väntade, vi fick samma platser på flyget och gissa vad! Gissa vilka som också var med på planet? Alla barnen! Men inte gjorde vi om samma misstag igen, den här gången köpte vi hörlurar allihopa och kollade på film, spelade spel och lyssnade på musik. Jag fick ha upp benet i knäet på Sara och Linus, resan gick bra men den var lång! Sedan väntade bilresan hem, den gick också bra och sen möttes jag av mamma där hemma, alltid lika orolig och det är jag faktiskt tacksam för, tänk om hon inte skulle vara det. Men jag förstår faktiskt inte hur mina föräldrar och vänner fortfarande kan bli förvånade, det är ju inte direkt första gången något liknande händer, jag går hand-i-hand med oturen, för det mesta, det är sant.

Tack iallafall för en lysande resa, det här var allt för oss (mig), snart ska vi ut igen, vad blir nästa stop?

/ Saura, Dinus Hjalmarsju, Fred-Alexander och SuperSötaVodkaSandra.












Resedagbok - Lördag 6 december

Kategori: Allmänt

De tog somsagt hand om mig, hjälpte mig att hämta mat, hjälpte mig att packa ihop mina saker för att gå ner till poolen och sola allt utom mitt vänstra ben, hjälpte mig att för all del att ta mig ner till poolen över huvudtaget. Sen låg jag där, jag kunde inte bada, jag bara låg där.. Sara och jag lekte en ordlek ett tag men vi tröttnade ganska snabbt. Lite folk kom fram och frågade vad som hade hänt, snällt utav dem, jag fick lite smörja utav badvakten för mina skrapsår.. Helt klart stillsam dag. Jag var skitsur på mig själv, men försökte hålla modet uppe, tror jag lyckades ganska bra. 

Sista kvällen på semestern, vi bestämde oss för att äta buffé på hotellet och vilken buffé! Jag fick inte se så mycket utav all mat för de hjälpte mig att placera mig på en stol vid bordet och sedan hämtade de mat åt mig, men GUD va gott det var. Det fanns verkligen hur mycket som helst! Och efterätten sen.. Jag mår nästan illa nu bara jag tänker på det, Fred tog om nio gånger och vi mådde verkligen dålig efteråt..

Kvällen avslutades med tomtebloss i all dess glans och vi satt och pratade en stund på kvällen, jag var helt slut och glad och nöjd att få sova hos Sara igen, jag gick in och lade mig strax efter det. Somnade direkt!











Resedagbok - Fredag 5 december (kväll)

Kategori: Allmänt

Vi började nu göra oss iordning för den sista "utekvällen". Sista kvällen skulle vi ta det lugnt hade vi bestämt för att vi skulle upp tidigt morgonen innan. Alla piffade upp sig lite extra och vi började med lite fördrinkar inne hos killarna, Linus välte ut en del, jag välte ut en del, men litegrann fick vi iallafall i oss, har man ju förståt såhär efteråt..

Vi började promenera bort mot staden vårat mål var att hitta en restaurang för vi var allhopa jättehungriga. Vi knallade strandvägen fram och småpratade. Men sen fick jag en sk. snilleblixt. Jag skulle ut och känna på havet, jag gick genom muren, ut på stenarna och Oj, jag snubblade. "- Nämen Sandra, säger Fred som har följt med ut, kom så går vi in igen", jag kommer ihåg att jag inte direkt kunde stödja mig på foten men jag hade inte ont, jag stödde mig på Fred som hjälpte mig tillbaka upp på vägen, de tre andra fortsatte på vägen bort. Jag kände mig lite konstig och kikade ner på min fot och säger lite förvånat, "- Hörni, jag tror inte det här är så bra!" De andra vänder, kommer tillbaka och börjar med ens gapa och gasta. Sen gick allt väldigt fort.. 

..Gap, skrik, frågor, sitt ner, stå upp, lägg dig ner, gråt, panik, andningssvårigheter, svenska, spanska, engelska, Sara hjälpte mig att sluta suga i mig syre, ambulans, ambulanspersonal, nyfikna turistjävlar, Fred sprang och hämtade en påse, svimmade, andningssvårigeheter, plastpåse-plastpåse-plastpåse, sjukhus nr1, Fred&Linus tar taxi, Sara med i ambulans, jag var vansinnig, framme, smärtstillande, morfin, kanyl, hemskt hejdå-till-mina-vänner, sjukhus nr2..

Sen gick allt väldigt långsamt.. I flera, flera timmar låg jag där och väntade och grät och kände mig absolut ensamast i hela världen, men jag skulle ju komma tillbaka till mina vänner senare på kvällen, men så blev det inte. Den var tydligen bruten, fast vänta nu, va den verkligen det? Jag "sov" över natt, förstod inte ett ord av vad de sa, de kunde knappt ett ord engelska och det var helt vansinnigt. Jag fick dropp och Nacl, röntgades och nästa morgon fick jag åka tillbaka till hotellet. När jag hoppade in med mina kryckor på hotellområdet och hörde mina vänner ropa på mig ovh jag fick se dem så började jag gråta, äntligen någon som förstod mig, äntligen var jag inte ensam. De tog väl hand om mig, och de var inte arga, trots att den sista kvällen inte blev riktigt som vi hade tänkt oss, men jag antar att de börjar bli vana, det är liksom en risk man får ta när man väljer att umgås med mig, tyvärr..






Resedagbok - Fredag 5 december (dag)

Kategori: Allmänt

Dagen innan hade vi allihopa lovat Sara att vi skulle försöka hitta till den andra, större stranden, jag minns faktiskt inte direkt namnet på den, men vi hittade iallafall dit. Vi tog oss varsin solstol och SJÄLVKLART glömde jag mina snorkelgrejer i lägenheten så icke.. Jag hade återigen med mig cyklop och snorkel helt i onödan, använde dem inte en enda gång i Vietnam heller!

Där låg vi i princip hela dagen, solen växlade fram och tillbaka, av med handduken, på med handduken, av med handduken igen, lite trist men vi hade varandra som gått sällskap iallafall. Jag badade en gång i havet, kallt som satan! och då ska jag tillägga att jag inte är någon baddruka. Jag och Sara gick för att köpa glass, det fanns ett litet café/bar precis vid stranden. Killarna kom strax efter och där satt vi och trivdes en liten stund. Jag valde en Ben&Jerry's , mums!

Påvägen tillbaka till lägenheten så började vi med en ordlek. "Fortsätt-på-ordet-innan's-sista-bokstav" och temat var grupper/artister. Den leken höll vi på med i flera timmar, vilken kamp.

Plats nr4: Sara Thorold, bra kämpat och nu efteråt har vi kommit på vad gruppen hette som du inte kom ihåg namnet på, Cleopatra ;)
Plats nr3: Fred Janowicz, nära skjuter ingen hare!
Plats nr2: Sandra Karlsson, fan också, så nära, kommer aldrig komma över det här!
Plats nr1 och segrare: Dinus Hjalmarsju, Hrmf. Turgubbe!

Väl hemma i lägenheten tog vi ss en femma och jag lyckades komma över förlusten, iallafall nästan. 



 







Resedagbok - Torsdag 4 december

Kategori: Allmänt

På torsdagen var vi sega. Jag hade riktigt vidrigt ont i rumpan efter sadeln och cykelturen, kunde knappt sitta. Vi var mest hemma i lägenheten, slappade vid poolen, tog det piano, hade semester.

Jag och Sara hade först fotbad i vasken i köket, satt där verkligen hur länge som helst, tills tårna blev alldeles russinliknande. Sen förflyttade vi oss in till badkaret och gjorde iordning ett skumbad åt oss, skållande varmt vatten dock, men efter att vi även där satt ett bra tag så han faktiskt vattnet att bli kallt.

På kvällen bestämde vi oss för att ha en hemmakväll. Vi drack lite drinkar, lite Sangria satt och snackade och spelade lite spel. Helt hysteriskt som är ett spel som jag tog med mig hemifrån, ganska roligt faktiskt. Sen underhöll vi oss med norsk kareoke, haha. Smart drag att använda min mp3, jag kände ju till nästintill alla låtar! Efter det började det kurra i magen och jag och Sara hade redan innan bestämt oss vad vi skulle äta. Vi var supersugna på äggmackor. Vi ordnade iordning det och käkade medans killarna bara fnyste åt våra stackars ägg och gick och käkade på restaurang. Eftersom det tog längre tid att käka på restaurang än att göra oss några äggmackor så satt vi och väntade på killarna i deras rum. Sen bestämde vi oss för att lägga oss i killarnas säng och vila lite, jag slumrade lite om jag minns rätt.. Kvällen dog liksom av där lite, men det var ganska skönt, vi behövde nog alla lite sömn. Fred somnade iallafall ganska snabbt i soffan!

















Resedagbok - Onsdag 3 december

Kategori: Allmänt

Det gäller att ta vara på tiden har man ju hört och det var precis det vi gjorde. Lite segt var det att ta sig upp ur sängen nästa morgon men med raska steg knallade vi in mot "stan" och hade bestämt oss för att hyra cyklar. Det var ett brittiskt par som hyrde ut cyklarna, de var väldigt trevliga och tydligen hade mannen hört oss på kareokeklubben kvällen innan, helskumt!

Vårat mål var att hitta till El golfo, en såkallad svart strand (pga. att Lanzarote är en vulkanö, lavan), vägen dit var allt annat än rolig eller varierande. Vi cyklade in i något slags ökenklimat med en spikrak asfalterad väg, med sand, sand och sand och små torkade buskar lite varstans. Vi hade också lite småproblem med cyklarna, varken jag eller Sara förstod oss på våra satans cykelväxlar. Min sadel var värdelös också, den liksom lossnade? Men fram kom vi. Möttes av skylten "bad förbjudet" Vi förstod snart varför, höga vågor och starka strömmar. Men gud vad tråkigt! Vi badade ändå. Och för att ta den korta versionen av denna histore, det kunde gått väldigt illa men det gick bra,  jag hade tur. Hade förövrigt mardrömmar om den upplevelsen i förrgår natt, alldeles skakis var jag när jag vaknade. Solen ville inte riktigt kika fram helt och hållet men vi stannade där hela förmiddagen och en bit in på eftermiddagen ändå. Vi tog det lugnt och Linus och Fred tyckte att det kunde vara kul att gräva ner mig och Sara, mycket underhållande. Eftersom havet valde att spotta upp mig på stranden igen så ville det ha något i utbyte. Vi åkte därifrån med ett par skor, en kamera och en toffla fattigare. Men tack havet och tack Linus och Fred.

På kvällen lyckades vi andra tre att övertala Linus att gå till en Asiat-restaurang. Mums. Mycket gott, vi fick varsin gratis shot efter att vi var mätta och belåtna. Kyparen bad oss att kika noga ner i våra små glas. Där hittade vi minsann nakenbilder, jag och Sara på killar och Fred och Linus på tjejer. "- It's me", sa han till Sara och skrattade, haha, lirare!

Vi vandrade sedan vidare och var nära på att dyka in på en kareokebar ännu en kväll men vi hittade istället en irlänskpub med live musik. Killen som spelade använde sig av sång och fiol och var verkligen jätteduktig. Älskar den irlänska dialekten också, så himla härlig, tänker bara på PS! I love you, åh, mysfilm! Rolig kväll som avslutades med att jag beställde in en Millerbeer, lite flashbacks från Asienresan med Sara, åhåh jaja..