sandramedk

Vi överlevde !

Kategori: Kanada

Hallå där, 

Vi överlevde, ingen svimmade, ingen kräktes eller började gråta. Alla fyra klarade faktiskt av den muntliga redovisningen i Human Resources på femton minuter med bravur. Visst lite upphakningar, någon stamning här och var och liknande men vad gör det om hundra år (när allting kommer kring)? Det enda publiken verkade tycka vara extra festligt var då de pekade och skrattade åt att vi alla (svenska tjejerna, inte de kanadensiska killarna) hade likadana vita converce. Men vi bjuder på den, inte direkt första gången vi får kommentarer angående detta. I USA trodde de att vi var med i något form av lag?! 

Ikväll är det dags för nästsista engelskalektionen, SÅ JÄVLA VÄRT. Hatar fullkomligt tisdagskvällar och Peggy (en utav lärarna) har bestämt att vi återigen ska göra någon form av pjäs för att SJÄLVKLART  visa upp för de övriga lärarna nästa tisdag då vi blivit hembjudna till henne för att äta middag. Vad händer ?! Hoppas hon kan laga mat !

Det var väl allt från nu, hoppas allt är KALAS !
 
Efter redovisning firade vi med pepsi och kaka, bild snodd rakt av från Maria 
 
 

Ny vecka i Kanadaland

Kategori: Kanada

Hallå där, 

Vaknade upp vill världens finaste höstdag. Solen skiner och det ser i vilket fall som helst varmt ut (får fråga väderexperten Maria om temperaturen senare). Måndag och ny vecka! Om en timme cirkus blir det lunch och sen knallar vi väg till en lektion i Business Ethics. Efter detta ska vi träffas med våran grupp och fixa en powerpoint inför vår MUNTLIGA PRESENTATION IMORGON! Snälla. Gud. Eller. Vad. Som. Nu. Finns. Där. Uppe. Ge. Mig. Styrka. Efter det är det endast två finals kvar, känns hur tokigt som helst. Dessa skrivs den 10e och 14e December. Två dagar senare kliver vi på flyget till New York, kommer bli alldeles galet och underbart. Finns så mycket att längta efter men samtidigt försöker jag på alla sätt och vis att leva livet som det är precis just nu, det är ju så fint !

Det blev bara en liten snabbhälsning härfrån Kanada, hoppas ni alla har det kanon! Snart ses vi !

 

Hur har mina senaste fem dagar sett ut?

Kategori: Kanada

Hallå där, 

Helgen har varit vansinnigt fin om jag får säga det själv och i och med att vi oftast tar helg onsdagkväll vid halv tio (har lektion torsdagmorgon men den kan ibland skippas och ibland sovas igenom) så har den dessutom varit lång, som alltid. I onsdag blev det som vanligt The Cellar.
 
Lisa började lite tidigare än vanligt med att smida planer om Celler redan på lektionen. 
 
Tosdagens bedrift måsta jag ändå säga vara att lära Maria att dircka thé. Har hittat ett supermumsigt Cinnamon-Apple thé här borta och en halv kopp fick hon minsann i sig !
 
 
På kvällen spenderade jag kvällen i loungen på femte våningen med att titta på Amerikans fotboll med ett par grabbar, de försökte lära mig alla regeler och hur själva sporten fungerade - utan direkt framgång. Evan är en kanadensare och sportnörd ut i fingerspetsarna. Han kan flertalet svenska elitserielag i hockey och dessutom väldigt många spelare, imponerad till tusen. 
 
 
När fredagen var kommen så var det sorgligt nog dags för vår allra sista UNB match i hockey. Men de avslutade minsann på topp med en vinst och ut ur arenan gick vi nöjda och glade men med en gnutta sorg i hjärtat. Bjuder här på ett par bilder från matchen, kanske inte jättekul för et att kika på men det struntar jag i för detta är viktigt !
 
 
Efter hockeyn gick vi hem för att göra oss iordning en gnutta och sedan knallade vi ner till S club, i armkrog, därför att Lisa bar klackar kvällen till ära och vägen ner är inte den stabilaste. Kvällen va fin, hälsade på nytt folk, gammalt folk, drack goda drinkar, lite fotbollspel, prat men ingen dans (alldeles för lite folk). 
 
(Någons skrev)
 
Lördagen startade upp med sovmorgon - en skön sådan. Sov till tjugo i tolv, knallade ner och åt tacos till frukost!  Blev en lugn dag, lite grupparbete, lite skypning med mor och far då jag var rvungen att släppa bomben att jag kommer hem en dag senare än beräknat, tyckte att de tog det bra trots allt :-) Sen var det dags att svira om igen, tanken var att kika läget på S club igen, det var ju så bra kvällen innan. Drog senare också vidare ner downtown till ett ställe som heter Nicki Zees och dansade tills det stängde. Därefter blev det ÄNTLIGEN pizza för min del, brukar missa detta av flertalat anledningar. Mycket smakens och senare begav vi oss hem, en mini efterfest och sen sängen. Vaknade upp idag och har mått som en prinsessa, älskar livet ! 
 
(Förlåt för min skelögdhet)
(Maria fick tag på Rudolf-horn)
(Och jag en jättefin t-shirt)
(Massvis av hissbilder)

Breaking Dawn och Montana's

Kategori: Kanada

Hallå där, 
 
Tänkte faktiskt försöka mig på en liten tillbakablick från i söndagskväll, en kväll som jag tycker var värd ett alldeles eget inlägg. Det var nämnligen dags att se den sista delen utav Twilightfilmerna och innan det laddades det upp med ett besök på Montana's Steak House. Alltså maten där är helt otrolig, kan äta där 3 gånger om dagen, resten utav året, inga problem alls faktiskt (om någon annan betalar). Filmen var riktigt bra, helt klart över förväntan. Dock kunde jag inte hålla mig som vanligt, tårarna fick flöda fritt två gånger och tacksam var jag till Sara Strandgren som snabbt räckte mig en näsduk. Det är kompis det! 
 
Montana's "Goat Cheese Penne": +++++
Twilight: Breaking Dawn: +++++ 
 
Montana ska tydligen servera riktigt gott kött, är inte ett jättefan av en vanlig köttbit utan valde pasta istället, gott så in i norden
Inredningen inne på restaurangen liknar en fjällenstiga med uppstoppade mastodont-älgar på väggarna och ren lampor. 
 
Man dricker Pepsi ur syltburkar och får fri tillgång till kritor för att rita på pappersduken 
 
"Goat Cheese Penne" - Pasta med paprika, svamp, tomat, rödlök och getost och vamt vitlöksbröd
 
Julen har redan hunnit till Fredericton
 
Fina horn-hattar (?) hade hemskt gärna viljat ha med mig en hem 
 
Sara köpte sig en påse med popcorn och tydligen så är det hippt att hälla på flytande smör (!) på popcornen, som en liten topping sådär, inget konstigt alls !
 

Skittles - Guds bästa skapelse

Kategori: Kanada

Hallå där, 

Tänkte bara snabbt hoppa in och berätta om en utav mina top-tio favoritsaker i Kanada. Det fantastiska mirakelgodiset Skittles. För er som inte har hört talas om det förut (<-- tryck på länken), det är små pluttar i olika färger rött, grönt, gult blått som smakar sött och gott. Nästan lite för sött, äter man för många så kan man få sådär lite ont i halsen som man kan få när man dricker glögg, förstår ni vad jag menar? 

I måndags när pluggenergin låg på minus och Tim Hortons låg 10 meter bort kände jag att det var dags att slå till, men vad händer? Orginal Skittlesen var slut ! Men Lisa berättade då med säker röst att Skittles Tropical är minst lika goda. Jag var lite tveksam men litade samtidigt på min vän Lisas omdöme. Så hur smakade de? SKIT! Kommer senare fram att Lisa inte ens har smakat på äckelgodiset utan antingen höll hon bara med eller lyssnade inte. Pyts vad besviken jag blev och herregud vad jag ska packa resväskan full med Skittles ORGINAL!
Strawberry ++++ Banan +++ Kiwi - Passion fruit - - Orange ++
 
Lisa skämdes som en hund, vilket hon också borde göra. Hon smakade dessutom på de blåa och gröna och hon tyckte om dem. Jag var bara en bricka i henne Masterplan !

Grattis mamma Karin på födelsedagen

Kategori: Kanada

Hej mamma, 

Tyvärr har jag inte möjlighet att vara hos dig idag, krama om dig och ge dig en stor blöt puss på grund av jäkla Kanada som du själv uttrycker det. Hoppas att du istället får några busiga pussar av Elsa och Klara och kramar från annat håll. Grattis igen bästa mamma, hoppas din dag har varit toppen. Imorgon är planen att lägga ett paket på posten, jag ursäktar min seghet över att inte har lämnat in det än - men den som väntar på nåt FINT väntar aldrig för länge. Om trettio-en dagar syns vi mamma, jösses vad vi ska gråta, kramas och pussas !

Syns snart,
Världens största kram,
Sandra
 
 
 

En effektiv dag

Kategori: Kanada

Hallå där, 

Denna dag har minsann rullat på i ett vansinnigt tempo, vips så sitter jag här och hungrar och väntar på att få gå och äta mat om en halvtimme. Började med en frukost som vanligt, måste säga att jag börjar tröttna på äggröran nu men somsagt, kommer tröttna på att laga egen frukost när jag kommer hem sen så jag ska egentligen bara hålla käft. Efter detta skrev jag färdigt engelskauppsatsen tills idag på en halvtimme innan det var dags att knalla iväg till skolan i VÄRLDENS KYLA. Efter lektionen gick vi till subben för att plugga i en timme innan det var dag för lunch. Efter lunch tog vi oss tillbaka till subben och pluggade fram till fyra. Sen gick vi hem, jag läste klart engelskaboken, skrev kommentarer om den och vid sju är det återigen dags att gå till ångestlektionen (engelska) och kommer komma hem vid kvart i tio ikväll. Då blir det att gå och lägga sig direkt för imorgon är det midterm i Business Ethics, fy baskenimig vad det kommer gå åt skogen. Titta vilken ointressant vardag, det enda intressanta är att jag har druckit gott kaffe, fått ett brev från Farmor och Farfar och bott in mig i mina ugglevantar !
 
Tim Hortons 
 
Underbart att få höra att allt är bra där hemma
 
Nya favoriterna 

Titta nu flödar blogginläggen tätt!

Kategori: Kanada

Hallå där, 
 
Kvällen har spenderats borta på subben med att titta på en Glee-tävling mellan alla husen här på skolan. Det var tolv stycken lag/hus som tävlade och vi fick se allt ifrån katter, troschock, snubblingar på scen och en och annan röst som skar sig. Men vissa uppträdanden var faktiskt ganska bra, och vårt eget lag Mc Leod bjöd på en godkänd insats :) Så vilket hus vann? 

På tredje plats kom: Katterna! 
 
På andra plats: De gjorde ett bra uppträdande av Somenights med Fun
 
Vinnaren blev tjejerna i mitten som gjorde låten "Girls just wanna have fun", inte jättenytänkande där kan jag känna men de blev oerhört glada och regissören grät av lycka ! 
 
Självklart slänger jag in en bild på Mc Leod teamet också, det var allt för mig denna kväll, hoppas alla har det bra! 

En tillbakablick efter tillbakablicken.

Kategori: Kanada

Hallå där, 

Kikar ni fortfarande in här ibland? Jag skulle inte bli förvånad om ni tappat hoppet om mitt bloggande, ett uppehåll på tjugo dagar är alldeles för stort. Men som plåster på såren så kan jag säga att det inte känns så kul för mig heller, jag har massvis av bilder att gå igen (som jag självklart vill visa er), ska välja ut det bästa och här kommer ett fantastiskt bildspel och några enstaka kommentarer. Sen är det tillbaka till Business Ethics som vi tentar av på onsdag, hallelujah vad det ska bli skönt att slippa den men det kommer gå åt helvete, det är en sak som är säker. Så, tyst på mig nu, här kommer mina senast 20 dagar: 

 Vi har varit på The Cellar och blivit bjudna på drinkar av en italienare
 
 På vägen hem när vägen kändes för lång så ville Maria ta en paus, hon fick sällskap av Fabian
 

Vi har tittat på en hel del fotboll, i kyla, regn och rusk. 
 
Lördagen för två veckor sedan spenderade vi på biblioteket, med panikplugg inför tisdag och onsdagens tentor. 
 
På kvällen var det dags för "Pub Crawl". Det innebär att vårt hus knallar runt till olika förbestämda barer/uteställen och har på oss likadana tröjor och har en riktigt trevlig kväll tillsammans
Vi spelade också fotbollsspel så att jag till och med hade träningsvärk i handen (?) dagen efter. 
 
Vi förlyttar oss snabbt till onsdagen efter och våra tenor var avklarade, det var dags för Cellar igen. 
 
Fått fint meddelande skrivet på min hand
 
Inne på Regent mall testade vi maskeradkostymer till kommande Halloweenhelgen 

Maria bytte spår helt och gick ifrån att vara nunna till Björn Borg, synd dock att hon inte fick ta med sig racket in på krogen, det fick hon snällt hänga in i garderoben. 
 
Tyska killarna bytte planhalva istället och verkar ha varit nöjda med det 

Sara kände sig hemma som fågelskådare lägg märke till stol, bok och kikare. 
 
Här är vi på (fågel)spanar jakt, gick väl sådär kanske ..
 
I sin fulla prakt 
 
Arbetande man (?) och Clown
 
Björn Borg och Hello Kitty
 
Avslutar med lite kaniner där i bakgrunden
 
Sen kom Sandy på besök, vi frös som gnuer
 
I Onsdags på den "riktiga" Halloweendagen fick vi göra våra egna cupcakes
 

Har firat Zaids födelsedag med en brakmiddag på ett Meat House
 
Var tvungen att ta ett kort på Ellas festliga drink 

I fredags efter hockyn så kände vi för att dra till Social, vissa tyckte att det var en bra idé att testa att dricka vin upp och ner, gick väl sådär kanske ..
 
Lisa har även introducerat mig inför norsk mjökchoklad vilket smakade himmel
 
Avslutningvis, igår fick Fabian ta fram frisörsaxen och klippa Lisas lugg vilket gick utomordentligt.