sandramedk

Mellandagar

Kategori: Allmänt

Hallå där, 
 
De dagar som gått efter julafton har mest gått i mysighetens tecken. Jag har umgåtts med de allra närmsta och bästa vänner, fikat på Ströget med bästa Kajsa som åker till Luxenburg på tisdag för att ägna sig åt praktik på Europaparlamentets sekretariat och kommer göra stordåd. Har spenderat tid med bästa Linda och blivit bjuden på spagetti carbonara. Har följt alla jvm matcher, kollat mycket på vintersrudion och läst en bok. Har de senaste dagarna umgåtts mycket med Elsa som just nu ligger och andas tugnt bredvid mig i sängen. Idag har vi lekt i snön, handlat ostbågar och bakat muffins. En riktig härlig tid just nu men samtidigt saknar jag många och mycket ! 
 
 
 

Julafton i Hasslerör

Kategori: Allmänt

 
God Jul,

Idag är det julafton och den har firats på absolut bästa sätt. Väcktes av mamma när frukosten var klar, ägg, hembakat julbröd och te. Gjorde julgodis, Rocky Road som blev kalasgoda (bästa någonsin) ! Sen hjälpte jag mamma med maten, tog en powernap och var nydushad och julfixad när klockan slog ett! Då rullade familjen från Rörsås in med tusentals klappar i släptåg. Vi har ätit god mat, spelat spel, dansat till julmusik i hela huset, kollat på Kalle Anka, busat och myst en hel del. Och som vanligt har jag fått alldeles för fina julklappar, att jag kan ha en sån tur! Erik, Agneta och barnen åkte hem alldeles nyss och dagen har varit perfekt! Tack till alla och hans moster ! 
Jag var äggansvarig
Julfin
Julgran med tusen paket
Klara försöker blåsa ut julgransljusen
I väntan på tomten
Mötet med tomten
Gillar julklapp från faster
Sillen hittade sin plats
Elsa & Klara åker kartong flygplan
Avslutningsvis tomtebloss

Lycklig men en gnutta tårögd

Kategori: Kanada

New York

Kategori: Kanada

Hallå där,

Detta kommer bli nästintill fjantigt - Man kan inte sammanfatta FEM dygn i New York i ETT inlägg. Men nu är det så att imorgon är det julafton och eftersom jag då kanske kommer vilja skriva ett julinlägg så får det helt enkelt bli på detta viset. Här kommer ett väl utvalda bilder från de sista fem dagarna av mitt äventyr. Tack till alla dom gjorde denna tid till de hittills bästa fyra månaderna i mitt liv !

Hejdå till Kanada

Kategori: Kanada

Hallå där,

Har upplevt två galna dygn med skratt, en hel del tårar och 5 timmars sömn. Den sista tiden i Fredericton har varit väldigt fin och jag kommer sakna väldigt många nya och nära vänner. Sitter nu på flygplatsen i Montreal och väntar på planet som ska ta oss till New York!

Business Ethics Final

Kategori: Kanada

Hallå där,

Om 40 min gör vi vår sista final i Kanada. Efter detta ska vi lämna in våra böcker för att förhoppningsvis få lite pengar tillbaka. Sen väntas powernap, packning, dusch och sen kör vi en galen avslutningsutgång på det ! Om två dagar lyfter planet som tar oss till NY, blandade känslor men fy vad fint det kommer bli !

Idag krävs det mediumstor kaffe

Kategori: Kanada

Hallå där,

Nu har jag kommit in ett flow här, fantastiskt smidigt att blogga från feletonen. Sitter nu på SUB och har precis intagit min första kopp kaffe för dagen, en storlek större än vanligt dessutom. För att jag ska klara av att läsa om Caveat Emptor och Malipulative Advertising så krävs all hjälp jag kan få !

Vinteronsdag

Kategori:

Hallå där,

Tänkte försöka mig på att blogga från Iphonen och se om det funkar. Sitter och väntar på seg-Lisa och seg-Maria för att gå ner och käka äggröra och Svennes kaviar. Det blir inte en dag på stranden som Tomas Ledin skulle sagt utan en dag i SUB!

Middag hos Peggy

Kategori: Kanada

Hallå där, 
 
I tisdagskväll knallade jag, Lisa, Sara, Frida och Sara iväg för att gå på avslutningsmiddag med engelskaklassen hemma hos Peggy, engelskalärare (oj, lång mening och långa ord). Hon bodde i ett litet kråkslott tillsammans med sin man och hon bjöd oss allihopa (25 pers) på trerättersmiddag. Självklart så fanns det en hake, man kan ju inte bara ha en trevlig avslutningsmiddag. Veckan innan fick vi en PJÄS SJÄLVKLART som vi skulle visa upp för våra tre övriga engelskalärare. J.Ä.T.T.E.R.O.L.I.G.T. Här kommer ett gäng bilder, luta er tillbaka och njut!
 
Hemtrevligt till tusen (foto lånat av Sara S)
 
Maxime och Martin (foto lånat av Sara S)
 
Kex, morötter och hummus till förrätt. Kycklingfile (längtat), bönor, sallad och majsbröd till varmrätt och glas 
pepparkakor till efterätt. (foto lånat av Sara S) 
 
En plastmatta med kattmotiv
 
Godaste choklad och mint glassen 
 
Går igenom förberedelser inför pjäsen 
 
Maxim håller i ridån 
 
Jessica och Lisa 
 
Sara och även jag spelade karaktären "Bobbi" och var tvungen att ha på sig ett mycket vackert hårband. 
(foto lånat av Sara S)
 
Sara och en tjej som jag tyvärr inte har en aning om vad hon heter
 
Jonas och Nari 
 
Här sitter vi och myser (foto lånat av Sara S)
 
Avslutningsvis en gruppbild, ser det inte superamerikanskt ut ! 
 

Söndagen den andra December

Kategori: Kanada

Hallå där, 
 
Somnade på lördagsnatten samtidigt som snön föll från himlen, det var kallt och krispigt. Vaknade på söndagsmorgonen och regnet droppade, det var blött och jävligt. Självklart var det just denna dag som det var dags för julmarknad nere på Farmers Market. Vi knallade dit ett litet stadigt gäng på sju personer med förhoppningar om att hitta lite jul-feeling. Gick väl sådär, marknaden var ingenting att hänga i granen om man säger så. Tog några få kort, endast utanför marknaden eftersom ljuset där inne var så dåligt. Maria och jag delade i alla fall i oss en crêpes innan vi tog en taxi tillbaka till huset i spöregnet. 
 
 
När vi kom hem från marknaden så blev det bara att vända i dörren för att gå och hälsa på Lisa som på morgonen hade fått hjälp av fransktalande Ben för att ta sig till sjukhuset (trodde det var ett "franskt" sjukhus). Vi kom till sjukhuset och satt och väntade i väntrummet ett tag. Fy vad jag hatar sjukhus, det satt den kvinna och grät floder och var helt skärrad (såklart!) eftersom hennes man hade fått en hjärtattack. Efter en liten stund fick vi gå in till Lisa som hade fått en smärtstillande medicin. Juste, kanske ska berätta vad det var för fel på henne också ! Hon har inte kunnat äta nåt knappt sedan i fredags eftersom hennes hals gör så in i vansinnes ont. Vi fick lite senare knalla därifrån med ett recept för att gå och hämta ut ett par stora, flerfärgade tabletter. 
 
Kollade på curling samtidigt som vi väntade 
Lisa visade upp sitt sjukhusarmband och spelade dödssjuk
Lisa ser lite skeptisk ut till det Kanadensiska apoteks-systemet. Hon var tvungen att först prata med en kvinna, fick därefter denna mojäng som skulle vibrera när medicinen var klar att hämta. Sen fick hon hämta ut den hos en kvinna för att sedan träffa ytterligare en man som förklarade hur hon skulle äta de här pillren. Mann undrar ju hur hög/låg arbetslösheten är här i landet .
Eftersom Lisa kände sig lite bättre fick det bli en AW burgare (BÄSTA!) för att fira detta, det är därför de där två ser så himla nöjda ut 
 
Kvällen spenderades på lugnast tempo med först ett avsnitt av julkalendern (++) sedan ett avsnitt av Solsidan (+++). Efter detta förflyttade vi oss till loungen där vi tittade på en film "The Last Song" och jag grät sönder mig som vanligt och fick chippa efter andan (-). 
 
På måndag morgon vaknade jag upp och gjorde ganska direkt sönder min dator, den ser härmed ut såhär: 
(- - - - )
 
 

December helvetisk kall men väldigt fin

Kategori: Kanada

Hallå där, 
 
Äntligen är December här en bland utav mina favoritmånader. Dels därför att det är julmånaden såklart men i år är största anledningen för att jäkla MO-VEMBER är slut. Hela November har alla de flesta killar sparat ut sitt mustasch och har sett ut som riktiga idioter i en hel månad. Maria, Lisa och Sara menar att det ibland kan vara snyggt men jag är ytterst tveksam. Slutpratat om det, sitter i SUBen med Maria och har precis dragit ett kapitel i Business Ethics så ny tänkte jag spendera en halvtimmer på denna blogg då vi klockan sju har bestämt middagsdejt med sjuka, stackars Lisa! Bjuder här på lite bilder vad som har hänt de senaste dagarna, njut !
 
I vanlig ordning så börjar vi med med en Celler-onsdag, en riktigt trevlig sådan

 
I torsdags hade vi tjejkväll, vi, de andra svenktjejerna och Emily som släntrade in på slutet. Vi hade det riktigt trevligt i Fridornas rum och spelade litespel (schh... Absolut inte dryckesspel, det är ju förbjudet här). Tyvärr har jag inte några bilder av detta utav ingen som helst bra anledning men avslutade på S club och knäppte några foton där. 
 
Jag och Evan ritade bläckpenne-tatueringar på varandra. Lägg också märke till mustachen som rök dagen efter
Evan, Ella, Rune och Bardia 
Passade på att göra en snöstjärna på vägen hem
 

På lördagen passade jag och Maria på att knalla ner till Curriecenter för att kika på UNB's Basketlag Herrar. Väldigt intressant eftersom jag aldrig i hela mitt liv har sett en basketmatch först. Vi bestämde oss och här att om Lock Outen inte blir unlocked så kommer vi försöka att se en NBA match i NEW YORK SOM VI SKA ÅKA TILL OM 13 DAGAR! På kvällen var vi på avslutningsmiddag med huset på en restaurang Downtown riktigt god mat och alla var uppklädda och fina. Maria har skrivit på sin blogg om kvällen, kolla gärna in lite bilder där ! 
 
Inte alls lika god som hockeykorv 
Varsity Reds
Coachen som var helt vansinnig på sina spelare, helt galet! 
Vår gruppmedlem Ryan spelade i laget, riktigt duktig var han också. Här har vi honom sätta en straff
 
Vår söndag var en händelserik dag men den får jag ta i ett annat inlägg för nu är det MAT!