sandramedk

Resedagbok - Måndag 1 december

Kategori: Allmänt

Uppe med tuppen och ut i solen! Men där stannade vi inte länge för vi bestämde oss att följa med en liten SunTripgrupp till att bestiga en vulkan. Inom tio minuter var vi tillbaka med stadiga skor, vattenflaska och kamera. En bra bit dit var det också faktiskt, och vulkanen var ganska hög. Men värst av allt så blåste det halv tyfon! Grymt högt och fint. När vi skulle gå ner så ropade en liten kille som var med i gruppen och pekade uppåt berget och skrattade "- Haha, han ramlade!" Kul tänke jag (skadeglad som man är) och vände mig snabbt om för att se och pang så ramlade jag ner från en liten kulle. T.o.m. guiden gapskrattade åt mig.

Väl hemma på hotellområdet blev det först lite solning vid poolen och sedan drog vi oss tillbaka till lägenheterna. Då var det dags för lite julfeeling och pepparkaksdegen som var fraktad hela vägen från Mariestad plockades fram. Då vi inte hade någon ugn testade vi på diverse andra sätt att tillaga den bruna degen. Varför inte stekt pepparkaka? (betyg: 3/5 tomtar) Eller mikrad pepparkaka (betyg: 2/5) Men det godaste var att bara äta pepparkakasfigurer som de var, vi lät verkligen fantasin flöda.

Framåt kvällen bestämde vi oss för att försöka hitta något roligt ställe att spendera kvällen på, det gjorde vi verkligen! Sara hade sett reklam för det tidigare på dagen och vi lyckades få med oss både Fred och Linus på en Dragshow. Tror faktiskt att Fred var den utav oss som tyckte det var roligast eftersom han fick ta del av showen på ett helt annat sätt än vi. Han fick både en puss på munnen och ett och annat nyp, haha! Vi beställde in goda drinkar och kvällen blev väldigt lyckad, jag hade ärligt talat kramp i magen!

Resedagbok - Söndag 30 november

Kategori: Allmänt

Klockan elva på kvällen (29/11) knackade det på dörren. Jag stod beredd med min (jävligt snygga) resväska och tyst smög jag ut och följde med Fred ut till bilen där jag möttes av mina två andra resekamrater Sara och Linus. Det blev en riktigt trivsam bilresa till Stockholm, Arlanda, allt gick bra och Fred och Linus turades om att köra. Sara försökte verkligen sova eftersom hon hade varit ute och härjat natten innan (fyfy!) men icke. Så starka röster som vi faktiskt har måste utnyttjas och det till max. Singalong á la bil med Fred, Linus och Sandra.

Vi började nu närma oss Arlanda och efter att vi missade skylten till långtidspakeringen en gång så kom vi tillslut in på området, nu var det bara att hitta ingången. "Endast tillträde för de med tillstånd" eller nåt liknande stod det på en skylt, ja men det är vi tänkte vi, vi har ju bokat biljett sedan innan! NÄE! Men nötter! tänker ni nu och precis, näääääe! Eftersom det inte gick att vända så skulle vi (läs Linus) backa upp i en uppförsbacke. Jag rusade ut för att se så att inga bilar kom, och SJÄLVKLART kom det en buss. Efter lite vevande och trevande så fattade tillslut bussen att vi var nötter som hade  kört fel och ville att han skulle köra om. Linus hade nu tagit sig upp genom hela backen och jag kastade mig in i bilen, stänger dörren och musiken tystnas och i högtalarna hör vi "Det här är ett trafikmeddelande!" Hahaha, en riktigt höjdpunkt på resan!

Flygresan var ett helvete minst sagt. Till vänster hade vi världens sötaste unge bredvid oss, men med en stämma som kunde krossa glas. Bakom oss hade vi en gapig och tjattrig liten unge och framför oss en ÄNNU gapigare unge som vände sig om och sa "-Pappa" till Linus, det var det ENDA rolig på de flygresan. Knappt någon minuts sömn fick vi heller, fy fan! (Förutom Sara, hon lyckades med hjälp av servetter intjoffsade i öronen somna redan innan vi lyfte från svensk mark, riktigt bra jobbat måste jag säga.)

Efter en halvtimmes bussresa till hotellet var vi framme. Ett jättefint och fräsht hotell, många gånger bättre än förväntat. Vi fick t.o.m två stycken lägenheter så vi kunde sova två och två, istället för alla fyra i samma rum. (Vilket var väldigt skönt märkte vi senare.) Vi tog oss en femma* och kände oss fruktansvärt trötta. Första natten gick vi och lade oss halv nio och sov i tolv timmar, då vi nästa dag vaknade pigga och utvilade!

*En powernap på fem minuter (brukade pågå lite längre..)