sandramedk

Jag har skaffat PT

Kategori: Allmänt

Fick idag ett sms av Johanna: "Nu har jag bokat oss på Kettelbell prova på nu på måndag klockan 18:30 :)" Vad härligt med en alldeles egen PT! 


Varför bor man inte i Stockholm?

Kategori: Allmänt

- För att jag absolut inte skulle vilja det, iallafall inte under en längre tid. 

Men när man läser DETTA blir man ju lite fundersam. Kanske inte vore så dumt ändå? Det finns ju så mycket mer att göra. Men i Karlstad kan man iallafall se (bra?) hockey, det ska vi ta vara på imorgon!

Cuteness.

Kategori: Allmänt

Min entré på SATS Färjestad

Kategori: Allmänt

Nu var det dags att testa på SATS ute i Färjestad tillsammans med Johanna. Vi hade på smskontakt bestämmt att jag skulle ta en buss som gick från Stora Torget vid kvart i fem. Jag tajmade detta med att ta en buss härifrån Herrhagen strax innan. Denna busschaufför var hämtad från helvetet. Jag hade precis stigit på bussen, registrerat kortet och är påväg fram emot ett säte då han rivstartar bussen och framåt flyger jag samtidigt som min burk med Celsius gör en attack mot mitt ben och rinner sakta nerför mina nya träningsbrallisar. Typiskt.
Kommer fram till Stora Torget. Märker att bussen precis har gått, ringer Johanna och beklagar mig. "- För jag ska väl ta bussen mot Grava Kyrka?" frågar jag lite tveksamt. "- Nej men Sandra.. " Jag rusar över till andra sidan av torget och hinner med ett myrsteg med bussen. Denna busschaufför var hämtad från Josef Fritzls källare. Jag har precis stigit på bussen, registrerat kortet och är påväg fram emot ett säta då han rivstartar bussen och framåt flyger jag och tar tag i närmsta räcke plus en tjejs jack-ärm. Pinsamt och typiskt. 

Jag möter upp Johanna och Fredrik och knallar in på SATS och vi bestämmer oss för att värma upp lite på crosstrainern. Jag ställer med Johannas hjälp in den på ett litet program, skämtar lite om Solsidan när Anna inte kunde "crosstraina" framåt. Samma sak händer mig, fruktansvärt pinsamt. Johanna och Fredrik fnissar. "- Upp ner, upp ner, men nej nu blev det fel igen" sa Johanna ungefär tjugo gånger. Jag skäms som en hund. Men till min lättnad kommer vi efter ett tag, när jag nästan gett upp, på att jag visst hade på nivå 25 istället för 10. Efter detta skämdes jag bara som en liten hund. Typiskt. 

Efter detta följer en rad händelser. Jag skulle visa en axelövning för Johanna med hantlar, slutar med att jag ger henne en lättare snytning (inget blod). Ville stolt visa upp en övning som jag gjort nu under en månads tid då Johanna ganska snart pååekar och frågar: "- Nej men Sandra, vart har du foten?!" Det visar sig att jag har gjort övningen fel under all denna tid, TÄNK hur många som har sett och undrat vad fasen jag håller på med?! Jag rullade av en yogaboll, jag slängde, lite för häftigt, ner en matta på golvet vilket gjorde att mitt schema flög iväg rakt ut i ingenstans.  

Allt detta känns ju inte bättre när Johanna viskar och berättar att nån snubbe i vit tröja tydligen är kändis.
En snubbe i vit tröja som under alla dessa händelser har varit inom en tio meters radie från oss, vilket innebär att han säkert sett en del av dem.  Han hette Andreas Something, forne NHL-spelare, spelar i landslaget, har tidigare spelat i Färjestad, expertkommentator på SVT. Sammanfattningsvis en riktig jävla biffig biff. Vad finns det mer att säga än:

Typiskt. TYPISKT TYPISKT TYPISKT!

Tillbaka tillsammans med P3

Kategori: Allmänt

Äntligen är P3 tillbaka i mitt liv. Skaffade mig i helgen en liten radio för att fylla mitt behov (ja, jag vet att jag kan lyssna på radio via nätet men det är inte okej). Jag sitter och väntar på att mitt ägg ska bli hårdkokt samtidigt som Humorhimlen är på i bakgrunden. Fin dag idag fick både sitta i bussen påväg till skolan och äta potatisgratäng till lunch. Snart bär det av mot SATS Färjestad med Johanna, Bodypump!

En mindre trevlig dag, en mindre trevlig händelse

Kategori: Allmänt

Någonting konstigt hände mig igår. Det är första gången någonsin som jag verkar ha påverkats av att ge plasma. Jag hade tid på Karolinen vid tio och allting gick bra, jag drack tre glas vatten och han läsa två tidningar. Kändes bra efteråt, var dock lite stressad eftersom jag började min föreläsning klockan ett och innan dess skulle jag hinna laga mat. Just i detta ögonblick kan jag ha gjort mitt misstag, jag åt ingen smörgås. (Vilket jag annars alltid gör, det är viktigt säger sjuksjöterskorna) 

I vilket fall som helst, jag kom hem, maten blev lagad, han dock bara äta en halv portion eftersom jag var tvungen att möta upp Sara för att hinna med bussen. Just i detta ögonblick kan jag också ha gjort mitt misstag, borde ätit mer mat.

Vi gick ner till stan och tog ettan därifrån upp mot Universitetet, bussen var som alltid överfull. Ungefär halvvägs började jag svettas och kände mig ganska snabbt väldigt dålig. Jag började må illa och när vi nästan var framme vid skolan fick jag panik. Jag sa till Sara "- Tryck på knappen, jag måste gå av här." Sara fick leda mig av bussen. Jag såg ingenting, det var som en vit vägg framför mig, allting var vitt. Jag hörde betydligt sämre, det lät som om Sara var flera hundra meter längre bort, liksom avlägset. Mina ben kändes hur tunga som helst och Sara ledde fram mig till bänken i busshållsplatsen och eftersom jag inte såg någonting gick jag in i den, Sara sa. "- Sätt dig ner!". "- På vad då?" frågade jag "- På bänken, ser du inte bänken?". Det gjorde jag inte.

Efter en stund började allting klarna, synen och hörseln kom stegvis tillbaka. Jag måste ha varit millimeter från att svimma men lyckades ändå hålla mig vaken. Jag drack nästan en hel flaska vatten i ett svep och svetten bokstavligt talat rann nerför ryggen. Vi traskade iallafall bort mot universitetet och kom in i lektionssalen. Efter tio minuter kände jag det direkt och tänkte FAN. Jag gick så fort jag kunde ut från salen, nerför tre trappor, in på toa och ja, spydde.

Somsagt, en mindre trevlig dag, en mindre trevlig händelse.

Gör någonting för andra och du får dubbelt tillbaka

Kategori: Allmänt


Kvällen fylld av panikångest

Kategori: Allmänt

Ångest ångest ångest ångest fy fan fy fan fy fan fy fan vill inte vill inte vill inte vill inte kan inte kan inte kan inte kan inte ångest ångest ångest ångest fy fan fy fan fy fan fy fan vill inte vill inte vill inte vill inte kan inte kan inte kan inte kan inte ångest ångest ångest ångest fy fan fy fan fy fan fy fan vill inte vill inte vill inte vill inte kan inte kan inte kan inte kan inte

Efter imorgon klocka tio så ska jag aldrig klaga mer, aldrig i hela mitt liv, inte över någonting alls. Om jag inte får göra om och måste göra det en gång till förstås??!!?!!?

Ingen vind kan blåsa omkull oss nu

Kategori: Allmänt

Jag vet en flicka som är så lång, att hon kan röra vid stjärnorna 
men ändå går med krökt rygg och känner sig minst av alla 
För hon kallas flaggstång och gråter på platser så tysta och trånga 
Men ingen ser vad jag ser, 
hon är vacker som en ängel där hon dansar i sitt rum 
Till sånger om brustna hjärtan och drömmar gjorda av glas 
Oh, sötnos din kärlek kan dom aldrig plocka ner 

Lasse

Sverige - Ungern på Harry's

Kategori: Allmänt

Vi började på O'learys - Fullt. Fortsatte på Pitchers - Fullt. Dissade Score och slutade på Harry's. Käkade varsin idiot-god burgare och några glas på det. Hoppade till ett par gånger när jag inte hade full koll på matchen och hörde bara VRÅL. Alla mål missade jag också, typiskt. Säga vad man vill om matchen men jag hade fasen i mig snyggast sällskap!



Evelina och Johanna

IKEA

Kategori: Allmänt

Jag och Johanna tog bussen ut till IKEA och började med en kopp kaffe för att vakna till. Sen blev det fart i benen. Tre timmar senare och efter två varv inne på IKEA var vi nöjda och firade med en korv. Det blev några små inköp; en hylla till duschen, en blomma (som knappt går att ta död på, nej ingen plast), små ljuslyktor och ljus. Nu har jag landat här hemma och ska slänga ihop något att käka. Ikväll ska jag på bio med Eve, Bridesmaids!



Lite flowerpower

Äter frukost med Beskattningsrätten

Kategori: Allmänt


Rockbjörnen

Kategori: Allmänt

Jag har försökt undvika tidningar, löpsedlar etc. för att kunna titta på Rockbjörnen nu ikväll och fortfarande tycka att det är spännande. Jag uppdaterar här och låtsas att just i detta ögonblick så står Rebecca Simonsson där och fånar sig och ser bara så förbannat jobbig ut.. Jaja, då ska vi se hur detta går!

Årets genombrott: Daniel Adams-Ray. Kanon!
Årets Livegrupp: Håller på The Ark. Kom igen nu, YES!
Bästa konsert: Mando Diao på P&L, ja det hade jag inte så mycket att säga om. Tyvärr.
Bästa festival: Peace and Love. Återigen, kan inte uttala mig, tyvärr.  
Nu tog kanal 5 en paus.
Amanda Mair spelar just nu olika låtar på piano. Henne måste jag kolla upp mer noggrant.
Bästa svenska låt: Veronica Maggio - Jag kommer. VM ska få vinna allt! (Här ska tilläggas att andraplatsen enligt mig går till In flames.)
Bästa utländska låt: Lady Gaga - Born this way. Helt okej.
Bästa metall: Metallica. Inte min musiksmak. Men "gratulerar" som Dregen precis sa.
Bästa hårdrock: Iron Maiden. Ingen direkt koll där förutom att jag vet att pappa och Erik var mer än nöjda efter att de såg dem i Göteborg i somras. Jag litar på dem.
Här smög Lasse Berghagen in på ett litet hörn och sjöng Teddybjörnen Fredriksson.
Nu tog kanal 5 en paus igen.
The Ark uppträder, jag blir lite snyftig bara för att dom kommer ta slut. Sen spelar de Calleth You Cometh I också. Deras bästa låt.
Bästa manliga liveartist: Danny Saucedo är jävligt snygg. Erik Saade är en fjant. Håkan Hellström är Håkan Hellström (på ett bra sätt). Ola är inte bra alls. Ulrik Munther är ingen man, han är en pojke... Väntar väntar.. HH tog det!
Nu tog kanal 5 en paus igen igen.
Danny Saucedo uppträder och är antingen väldigt blöt av regn eller jättejättesvettig. Har jag sagt att han ser jävligt otroligt sjukt bra ut?
Bästa kvinnliga liveartist: Cecilia Forss delar ut priset. "Tyvärr" vet jag redan att VM vinner. Vilket är bra med tråkigt att jag redan vet. (Andraplatsen enligt mig går till Robyn, nästan delad första plats, bara nästan).

Slutligen, Elsa Billgren är stencool. 

Skoldag ett med dålig start

Kategori: Allmänt

Första skoldagen på mitt andra universitetesår var plötsligt här och jag vaknade upp våldsamt bakis. Konstigt eftersom jag bara drack vin igår och inte ens särskilt mycket. Huvudet bankade, snurrade. Magen strejkade. Ingen frukost endast vatten vatten vatten. Kräftskiva dagen innan skolstart, bra idé? Nej.

Blev hämtad av Isabelle och var i skolan vid tio. Var riktigt opepp på átt vara vaken över huvudtaget. När sista föreläsningen var slut vid fyra tackade jag jesus och alla hans vänner för att jag överlevt och gick hem och däckade i nya soffan. Där har jag blivit kvar resten av kvällen. Ätit kantareller och mest pratat i telefon. Nu borde jag gå och lägga mig men Nej. Klockan elva visas Rockbjörnen på kanal 5, fail att det sänds en dag efter men lite tur ändå eftersom jag åt kräftor igår. Tydligen dåliga kräftor också.