sandramedk

En liten tillbakablick

Kategori: Kanada

Hallå där, 

Nu har det för fasiken blivit höst här i Kanadaland, riktigt dystert men en vinterjacka är inhandlad och dessutom mössa och ugglevantar så jag ska nog klara mig. Vi är ju vana vid kyla hemma i kalla Sverige också men här gick det så in i helsike fort, för två veckor sedan gick vi i shorts i förrgår haglade det och var tal om snö. 
 
Onsdag: Dags för midterm i Business Ethics, kändes väldigt osäkert precis efter att tentan var gjord men redan idag tillbaka den och jag fick ett fint B i måndagspresent, jättenöjd. De övriga i familjen lyckades även de, såklart! Efter detta var det som vanligt lektion på kvällen till halv tio och på vägen hem såg vi en tvättäkta tvättbjörn. Var inte så jätteimponerad först då jag trodde att det var en simpel Kanada-katt (samma storlek). Försökte knäppa en bild, gick sädär. Vår upprymdhet var total efter detta! Sedan gick vi vidare till The Celler för ett par öl, en mycket omtyckt tradition i familjen. 
 
 
Bildspel: Tvättbjörn 
 
 
Torsdag: Gjorde egentligen absolut ingenting förutom en lektion på morgonen. Tog en mellandag i plugget och slappade, kollade ikapp serier som vi missat, testade ett nytt sätt att måla naglarna på (utan ett värdigt resultat) och Sara förvanlades till Gunilla Persson. På kvällen var vi riktiga supportrar som trots endast ett par grader gick och hejade fram Mc Leod's fotbollskillar till en vinst i fotboll. Svinigt kallt !
 
 
Fredag: Struntade i frukosten och vaknade vid 12, fick ett livstecken av Lisa via Wordfued och vi gick och käkade lunch. Pluggade ganska mycket under dagen och på kvällen var det dags för hockeyderby mellan UNB och STU. Det blev en fin vinst och det firades med vin och dans.
 
Värd pluggställning på golvet med fötterna högt
Innan matchen startade så hissades det upp en flagga som representerade att UNB vann hela skiten förra året, bästa laget i Kanada 

Lördag: Dagens projekt var att hitta en vinterjacka lyckades och kände mig nöjd. På kvällen var det återigen dags för UNB match i hockey, denna gång mot ett franskt lag. Efter detta småsprang vi hem, frös som små råttor och hängde i rum 610 fram till elva. Då blev vi spontana och bestämde oss för att fira en kille som heter Alex's födelsedag och sedan knallades det vidare till Social Club. 
 
Min jacka men med ett ansikte som lös av trötthet ..
 
Utsikten var det inget fel på 

Söndag: Vaknade upp och kände mig alldeles öm i hela kroppen, kikade febern och jajemen 38.7, svinigt kul verkligen. Försökte plugga så gott jag kunde och orkade, fick iallafall en engelskauppsats skriven, kändes okej.  På kvällen slog vi oss ner i en av husets lounger, kurade ihop oss i fåtöljerna och tittade på en film, Law Abiding Citizen. 

Måndag: Ja, det är idag det, vaknade upp och hade 37.7 i feber men kände mig mycket bättre. Frukost, plugg, lektion, fick tillbaka tentan, blev glad, tillbaka till huset, pluggade, pluggade lite till, käkade mat, pluggade lite till och nu sitter jag här ..  Så, hur har ni det? :-)

Vi alla klarade den första tentan !

Kategori: Kanada

Hallå där, 

Vill härmed bara meddela, som rubriken redan har berättat att vi alla klarade tentan MED RÅGE! Vi har härmed fått vårt första "bokstavsbetyg", jag hamnade på 42 rätt av 50 möjliga, vilket resulterade i ett B+, hurra jag är jättenöjd. 
 
Om drygt en timme är det dags att göra sig till åtlöje när vi ska spela upp en pjäs på den engelska litteraturen, fyfanihelvete vad jag inte tycker att det ska bli kul. Jag känner nästan av känslan redan nu, svettningar, rodnad, klen röst, bajsnödighet och blank panna. Längtar tills halv tio när detta är över! 



Thanksgiving i Halifax

Kategori: Kanada

Hallå där, 

Har i helgen firat min allra första Thanksgiving i Halifax, en lite större stad än Fredericton som ligger fem timmar med bil härifrån. Helgen har bjudit på det mesta, Roadtrip med musiken på högst volym, efterlängtad mat och coca cola (finns inte att köpa på hela skolområdet). Har även druckit diverse alkoholhaltiga drycker, besökt vidrig (men rolig) nattklubb, Irlänskpub och bott på ett spökhotell. Men låt mig berätta det lite mer i detalj, här kommer det! 

På fredagmorgon knallade vi ner till Downtown för att hyra bil, blev en Buick, riktigt fin bil men ska tilläggas att vi saknade Nisse lite. Åkte tillbaka till huset och njöt av att åka bil! Vi han med att plugg lite till midtermen nu på onsdag, packa och käka lunch. Sen packade vi bilen och drog iväg. Vårt första stop blev i Moncton där vi hade siktet inställt på ett köpcenter som kallades Champlain och innehöll H&M, älska. Efter att vi kände oss klara med det fortsatte vi vår färd och anlände till vårat Spökhotell klockan nio på kvällen, perfekt. Tydligen hade vi valt ett område som kan jämföras med troligtvis Kronoparken i Karlstad, vilken vi förstod ganska snart. Det blev helt enkelt till att ta taxi när vi senare på kvällen drog ner till stan tillsammans med de andra svenska tjejerna (som också bodde på hotellet) och tog oss tillslut (var av någon anledning tvungen att visa TVÅ olika leg, det konstigaste jag har hört) in på en nattklubb som hette The Dome.  Ja, vad ska man säga det var någon som förklarade det så enkelt att, är du blond - då ska du inte gå dit. Haha, men en riktigt rolig kväll! Framåt morgonen tog vi taxi hem och stenslocknade vi våra sköna hotellsängar. 
 
Hösten har kommit till Fredericton
Sara var lite morgontrött med cool
Från vad vi har fått höra så ska det vara väldigt viktigt med parkeringstillstånd, 
men tydligen gick det bra att skriva en egen lapp (?) så det gjorde jag och Maria 

Vårt mål
Det var inte läge för att sova i bilen, Maria körde och Lisa med, på sitt vis .. :-)
Vi betalade tull, i småmynt. Tror att hela den högen motsvarade fyra dollar 
På natten försökte Maria smälta in i vårt hotells fina (?) väggmålning 
 
På lördagmorgon sov vi länge och gjorde oss sen i ordning och tog en promenad ner till stan. När det var ljust och inte så upplagt för en skräckfilm så kändes området inte lika otäckt. Vi gick förbi Halifax Mooseheads hockeyarena, några som spelade lacross och runt bland kvarteren för att hitta något ställa att käka frukost/lunch på. Det blev att vi tog en taxi ut till ett köpcentrum till i utkanten av staden för vi ville ha liknande donken mat, våra magar suktade efter fett, kolhydrater, salt och socker. Det visade sig att vår taxichaufför gärna agerade guide så vi tog en liten sväng om i stan och han visade oss de båda universiteten, kanske inte direkt där våra magar vill tillbringa en halvtimme - men väl framme sprang vi upp till tredjevåningen och åt FLÖTMAT (kycklinghamburgare). Vi kollade sen i ett par affärer och jag hittade en väldigt fin klänning som jag kände mig väldigt fin i, detta efter att jag i cirka tjugo minuter stod och velade mellan storlek, färg och annat - tack familjen som visade tålamod. 
 
Började morgonen med min allra första vinst i Frågefeud, NÅGONSIN! Om någon vill spela så
heter jag: sandramedk
Höstpromenad
När vi dagen efter knallade förbi den nattklubb som vi hade varit på dagen innan så
fick vi se att klubben hade en tydlig dresscode 
Något utav de två universiteten, minns inte vilket, det var väldigt mycket babbel och information där ett tag ..

Lisa blev galen efter lite för stark thaimat
 
Efter detta for vi hem, skulle ta en liten powernap på tjugo minuter blev av vi alla stensomnade och vaknade väl till vid sju på kvällen, bara att hoppa in i duschen och göra sig iordning för kvällen. Vi hamnade på en Irlänskpub som jag älskade, åt god mat, drack god öl samtidigt som ett liveband spelade härlig musik. Kvällen blev bara bättre och bättre och vid småtimmarna tog vi taxi hem igen och sov tills vi på morgonen vaknade av ungefär sjutusen kuttrande duvor - jättehärligt uppvaknande. 

En liten del av min nya, fina klänning 
Maria var redo
Lisa likså
Min goda bruschetta 
Jonas, Evan, Ella och Rune, vi bor i samma hus hemma i Fredericton, de var också här samma helg 
Ella, Rune och Zaid

Idag har vi egentligen bara åkt bil och ätit på Subway men när vi började närma oss Fredde så kom Lisa på dunderidén att vi borde laga vår egen Thankgivingmiddag, innehållande SVENSK (?) taco. Vi köpte stekpanna, stekspade, alla ingredienser och drog igång hemma i det snuskigaste köket i mannaminne, men satan i gatan vad gott det blev. Men satan i gatan vad mätt jag är fortfarande, trevligt att gå och lägga sig mätt för en gångs skull :-) Vi bad även en bön till gud och tackade för allt (detta har vi sett på film att man ska göra) blev riktigt lyckat. Sen efter det har vi bara tagit det lugnt, pluggat lite och hängt! 

Vårt hotell och spökhus i dagsljus
Massvis med pumpor överallt, Halloween börjar ju närma sig 
Här lagas det mat och eftersom jag var så vansinnigt hungrig att jag höll på
att börja gråta så han jag inte ta något kort på maten när den var klar innan jag han äta upp alltihop,
men ni kan ju tänka er!  

Bästa Thanksgivingen någonsin ! 

Ni är bäst, jag saknar er!

Kategori: Allmänt

Bokat hemresebiljetter och ätit får allra första Thanksgiving middag

Kategori: Allmänt

Hallå där, 

Då var jag tillbaka igen, ett litet uppehåll där som har innehållit en midterm (gick nog ganska bra), tre partykvällar och massa ekorrar. Eftersom att jag tycker att det är supertråkigt att gå tillbaka i tiden och skriva om saker som redan har hänt så börjar jag härmed på noll och berättar om vad som hänt idag:  


Hösten har kommit till Fredericton
Happy Thanksgiving !

Fönsterputsare längst uppe på sjunde våningen, inga konstigheter alls ..
 
Skola, grupparbetes-möte imorses, spännande att se hur detta helvetet ska reda ut sig innan terminen är slut, den som lever får se. Efter detta drog vi till gymmet, sprang 5 km och är numera elva sekunder från att nå mitt mål (!). Efter detta knallade vi backen uppåt och hem för att käka lunch, TACOS (hurra och glädjehopp).
 

På väg till lektion i Human Resources
Ugglan fick följa med, två sekunder senare spillde jag kaffe på min nytvättade t-shirt
Unnade oss varsin ricecrisp efter träningen eftersom vi hade varit så duktiga (plus minus noll)

Efter detta han jag med en Skypedejt med Kajsa och sen med mor och far som satt och käkade varsin kanelbulle på Kanelbullens dag, pyts och orättvist. Efter detta skulle vi ha pluggat men vi gjorde något så mycket bättre, gjorde av med massa massa tusen lappar på resor och hotell: 
  • Flyger från Fredericton den 16 december till New York
  • Stannar i New York i fem nätter
  • Flyger från New York till Svergie och landar i Sthlm den 21 dec klockan 11.30 (!!)
Vad som mer var så alldeles fantastiskt är att Lisa har hittat värsta supersidan som hittar kalasbilliga hotell på massor av ställen, man väljer ett område i en stad för en billig peng och sen vet man inte vilket hotell det blir förrens man har betalat. VILKET FLYT VI HADE! Hamnade på Roosevelt och kommer bo som kungar i New York i fem nätter för 1500 kr. För bra för att vara sant, när vi hade insett detta skrattade vi hysteriskt och jag gav en puss till Marias fot. 
 

Hemska mamma och pappa som alltid ska läskas 
Här trängs alla framför en dator för att försöka förstå sig på alla siffror, valutor och försäkringar och skit

Efter detta var det dags att äta dagens tredje mål och nu var det dags för svenskarnas första Thanksgiving-middag. Kalkon, mos, sötpotatis, pumpa, grönsaker och massa annat knas. Helt okej gott men som vi alltid säger - Var är den förbaskade såsen?! 

VÄLDIGT dålig bild, ville inte riktigt gå fram och leka japan och ta kort på all mat men vill ni veta hur det ser ut så säg till, jag kan försöka beskriva det för er !

Efter detta blev det lite plugg och nu är klockan strax halv elva. Imorgon blir det minsann nya äventyr med en liten mini-semester till Halifax. Vi ska hyra bil är tänkt och resa fem timmar härifrån och spendera Thankgiving helgen där, ser verkligen fram emot detta, kommer bli en kanon helg! Sen är det hem och råplugga i tre dagar för på onsdag är det dags för nästa midterm - Heja Heja !