sandramedk

Söndagen den andra December

Kategori: Kanada

Hallå där, 
 
Somnade på lördagsnatten samtidigt som snön föll från himlen, det var kallt och krispigt. Vaknade på söndagsmorgonen och regnet droppade, det var blött och jävligt. Självklart var det just denna dag som det var dags för julmarknad nere på Farmers Market. Vi knallade dit ett litet stadigt gäng på sju personer med förhoppningar om att hitta lite jul-feeling. Gick väl sådär, marknaden var ingenting att hänga i granen om man säger så. Tog några få kort, endast utanför marknaden eftersom ljuset där inne var så dåligt. Maria och jag delade i alla fall i oss en crêpes innan vi tog en taxi tillbaka till huset i spöregnet. 
 
 
När vi kom hem från marknaden så blev det bara att vända i dörren för att gå och hälsa på Lisa som på morgonen hade fått hjälp av fransktalande Ben för att ta sig till sjukhuset (trodde det var ett "franskt" sjukhus). Vi kom till sjukhuset och satt och väntade i väntrummet ett tag. Fy vad jag hatar sjukhus, det satt den kvinna och grät floder och var helt skärrad (såklart!) eftersom hennes man hade fått en hjärtattack. Efter en liten stund fick vi gå in till Lisa som hade fått en smärtstillande medicin. Juste, kanske ska berätta vad det var för fel på henne också ! Hon har inte kunnat äta nåt knappt sedan i fredags eftersom hennes hals gör så in i vansinnes ont. Vi fick lite senare knalla därifrån med ett recept för att gå och hämta ut ett par stora, flerfärgade tabletter. 
 
Kollade på curling samtidigt som vi väntade 
Lisa visade upp sitt sjukhusarmband och spelade dödssjuk
Lisa ser lite skeptisk ut till det Kanadensiska apoteks-systemet. Hon var tvungen att först prata med en kvinna, fick därefter denna mojäng som skulle vibrera när medicinen var klar att hämta. Sen fick hon hämta ut den hos en kvinna för att sedan träffa ytterligare en man som förklarade hur hon skulle äta de här pillren. Mann undrar ju hur hög/låg arbetslösheten är här i landet .
Eftersom Lisa kände sig lite bättre fick det bli en AW burgare (BÄSTA!) för att fira detta, det är därför de där två ser så himla nöjda ut 
 
Kvällen spenderades på lugnast tempo med först ett avsnitt av julkalendern (++) sedan ett avsnitt av Solsidan (+++). Efter detta förflyttade vi oss till loungen där vi tittade på en film "The Last Song" och jag grät sönder mig som vanligt och fick chippa efter andan (-). 
 
På måndag morgon vaknade jag upp och gjorde ganska direkt sönder min dator, den ser härmed ut såhär: 
(- - - - )
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: